Treceți la conținutul principal

Postări

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Batoane vegane cu ciocolata, fara zahar

  Aceste batoane gustoase, sanatoase, invelite in ciocolata neagra, sunt ideale cand doriti ceva dulce, fara zahar si cu relativ putine calorii.  Sunt si energizante pe deasupra. Si se fac si foarte usor.  Aveti nevoie doar de un robot cu care sa mixati ingredientele. Ingrediente: -130 g fulgi de ovaz -1 lingura seminte de chia -40 g fulgi de cocos -12 bucati curmale fara samburi -50 g nuci prajite (sau alune, migdale, etc.) -2-3 linguri lapte de ovaz (sau orice alt lapte vegetal) + -100 g ciocolata neagra  Puneti toate ingredientele in vasul unui robot (chopper) si mixati pana se transforma totul intr-o pasta. Atentie, nu trebuie sa fie moale. Daca e nevoie, mai adaugati 1 - 2 linguri lapte vegetal. Luati cate o lingura din compozitie si modelati bastonase, pe care le asezati pe o farfurie. Dupa ce ati terminat de modelat, puneti bastonasele in frigider pentru 30 minute. Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde si glazurati bastonasele. Asezati-le pe foaie de copt si puneti-

Crackersi cu seminte

  Azi va aduc cei mai buni crackersi cu seminte, ideali de rontait langa un pahar de bere intre prieteni, sau pur si simplu cand va uitati la un film.  Sunt sanatosi, gustosi, contin multe seminte, se fac foarte usor si foarte rapid. In cazul in care va lipsesc anumite seminte, le puteti inlocui cu altele. Dar e bine sa respectati reteta si atunci rezultatul va fi cel asteptat. Ingrediente: -50 g seminte de in -50 g seminte de canepa -50 g susan -50 g floarea soarelui -50 g fulgi de ovaz -50 g mix de seminte -150 g faina  -140 g apa -50 g ulei -1 lingurita seminte de chimen -1 lingurita sare Se pun intr-un bol incapator toate semintele,faina, sarea, peste care se adauga apa si uleiul. Se amesteca toate ingredientele si compozitia rezultata se imparte in doua parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre doua hartii de copt. Intindeti o foaie de aproximativ 4-5 mm. Se taie in patrate si se coace in cuptorul preincalzit la 170 C , timp de 20-25 minute, pana devin rumeni si cro

Cheesecake vegan cu jeleu de zmeura

  Daca va spun ca am facut cel mai bun cheesecake vegan, ma credeti? Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a iesit. Va spun doar ca cine nu stie cu ce ingrediente este facut acest cheesecake, cu greu va face diferenta intre unul adevarat si acesta vegan. Acesta contine tofu natur. Iar tofu, se stie ca nu prea are niciun gust daca nu e preparat in vreun fel. Are textura de branza si cam atat. Gustul lipseste cu desavarsire. Tocmai de aceea se poate integra in foarte multe retete si pregati in foarte multe feluri. De aceasta data, a ajuns in primul meu cheesecake vegan. Nu si ultimul, cu siguranta.  Pe Alex l-am dat pe spate cu acest cheesecake, astfel ca vor urma si altele. Ingrediente crusta: -250 g biscuiti digestivi -80 g zahar pudra -100 g ulei de cocos topit Ingrediente crema pentru cheesecake: -400 g tofu natur (Lidl) -150 g zahar pudra -400 g crema de cocos (Lidl) -3 linguri amidon -coaja rasa de la o limeta -1 fiola esenta de vanilie Jeleu de zmeura: -250 g zmeura (congelata

Carnati vegani

  Ei bine, am facut-o si pe asta. 😀 Numai carnati n-am pregatit niciodata. Si asta pentru ca nu suntem mari fani. Dar, acum am pregatit carnati vegani. Pai ce nu fac eu pentru veganul meu?  E ceva de lucru cu acesti carnati. Indeosebi cu impachetatul lor . Si evident, m-am straduit sa le dau o forma cat mai frumoasa si cat mai apropiata de cea a carnatilor. Intr-o zi cand voi avea timp si chef, am sa repet acesti carnati, dar mult mai condimentati si mai aromati.  De cand Alex a devenit vegan si eu incerc sa-i pregatesc tot felul de ciudatenii (noroc ca le gasesc pe Instagram). De fiecare data cand incerc o reteta, respect in totalitate ingredientele si cantitatile, urmand ca mai apoi sa revin asupra ei si sa fac modificari dupa gustul meu.  Ingrediente: -100 g ciuperci -1 ceapa -2 linguri ulei -200 g tofu -1 morcov -cateva frunze de busuioc -1 lingurita sare -piper -putin cimbru -1 lingurita condiment pentru carnati -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita boia dulce si/sau afumata