Treceți la conținutul principal

Cheesecake vegan cu jeleu de zmeura

 

Daca va spun ca am facut cel mai bun cheesecake vegan, ma credeti?

Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a iesit. Va spun doar ca cine nu stie cu ce ingrediente este facut acest cheesecake, cu greu va face diferenta intre unul adevarat si acesta vegan.

Acesta contine tofu natur. Iar tofu, se stie ca nu prea are niciun gust daca nu e preparat in vreun fel. Are textura de branza si cam atat. Gustul lipseste cu desavarsire. Tocmai de aceea se poate integra in foarte multe retete si pregati in foarte multe feluri. De aceasta data, a ajuns in primul meu cheesecake vegan. Nu si ultimul, cu siguranta. 

Pe Alex l-am dat pe spate cu acest cheesecake, astfel ca vor urma si altele.

Ingrediente crusta:

-250 g biscuiti digestivi

-80 g zahar pudra

-100 g ulei de cocos topit


Ingrediente crema pentru cheesecake:

-400 g tofu natur (Lidl)

-150 g zahar pudra

-400 g crema de cocos (Lidl)

-3 linguri amidon

-coaja rasa de la o limeta

-1 fiola esenta de vanilie


Jeleu de zmeura:

-250 g zmeura (congelata am avut)

-2 linguri zahar

-1 lingura apa

-2 lingurite amidon


Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra si uleiul de cocos topit. Se pune compozitia de biscuiti in tava de tort cu inel detasabil, cu diametru 22 cm. 

Se niveleaza cu o lingura si se batuceste sa fie cat de cat o crusta compacta. E putin mai greu de lucrat cu uleiul de cocos decat cu unt topit, pentru ca biscuitii nu se leaga atat de usor. 

Pentru crema, se pun in vasul unui blender toate ingredientele si se mixeaza la viteza maxima pana cand rezulta o crema fina. Crema se toarna peste crusta de biscuiti si se introduce tava n cuptorul preincalzit la 130 C pentru 30 minute, apoi se creste temperatura la 160 C si se mai coace 30 minute.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune jeleul de zmeura deasupra. 

Pentru jeleul de zmeura, se pune zmeura congelata intr-o cratita, se adauga apa si se fierbe putin pana se sfarama zmeura, apoi se paseaza printr-o sita astfel incat sa se separe semintele si sa rezulte un piure fin. Piureul de zmeura se amesteca cu zaharul si amidonul si se fierbe pana se ingroasa putin. 

Se toarna jeleul peste crema de branza si se pune cheesecakeul in frigider pana  se intareste jeleul, apoi se poate felia.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...