Treceți la conținutul principal

Paste in sos alb cremos, vegan

 

Aceste paste in sos alb cremos si vegan pe deasupra, sunt foarte bune. Daca va spun ca pregatirea lor dureaza fix cat timp pierb pastele, n-o sa va vina sa credeti. In cateva maxim 10 minute e gata pranzul sau cina. Am vazut aceste paste tot pe Instagram, postate de Yoyorelala.

Ingrediente: (1 portie generoasa, cu mult sos)

-4 catei de usturoi

-2 linguri ulei de masline

-180 g tofu natur

-1/2 cana apa in care au fiert pastele

-2 linguri fulgi de drojdie inactiva

-1 lingura suc de lamaie

-o mana frunze de spanac baby (eu am avut spanac obisnuit dar foarte fraged si proaspat)

-piper proaspat rasnit

-sare

-100 g spaghete


Mai intai se pune apa cu sare la fiert pentru paste.

Usturoiul se curata si se caleste in uleiul de masline. 

Peste usturoi se adauga tofu usor faramtat si calim impreuna cu usturoiul 2-3 minute. 

Apoi punem totul in blender impreuna cu o jumatate de cana de apa in care fierb spaghetele. (Eu  am pus doua polonice de apa). Adaugan sare, fulgii de drojdie inactiva si sucul de lamaie. Dam totul la blender pana se formeaza un sos cremos. Punem sosul inapoi in tigaie, adaugam spaghetele scurse si frunzele de spanac si gatim amestecand in continuu inca 2-3 minute. 

Servim cu piper proaspat rasnit.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b