Treceți la conținutul principal

Paste in sos alb cremos, vegan

 

Aceste paste in sos alb cremos si vegan pe deasupra, sunt foarte bune. Daca va spun ca pregatirea lor dureaza fix cat timp pierb pastele, n-o sa va vina sa credeti. In cateva maxim 10 minute e gata pranzul sau cina. Am vazut aceste paste tot pe Instagram, postate de Yoyorelala.

Ingrediente: (1 portie generoasa, cu mult sos)

-4 catei de usturoi

-2 linguri ulei de masline

-180 g tofu natur

-1/2 cana apa in care au fiert pastele

-2 linguri fulgi de drojdie inactiva

-1 lingura suc de lamaie

-o mana frunze de spanac baby (eu am avut spanac obisnuit dar foarte fraged si proaspat)

-piper proaspat rasnit

-sare

-100 g spaghete


Mai intai se pune apa cu sare la fiert pentru paste.

Usturoiul se curata si se caleste in uleiul de masline. 

Peste usturoi se adauga tofu usor faramtat si calim impreuna cu usturoiul 2-3 minute. 

Apoi punem totul in blender impreuna cu o jumatate de cana de apa in care fierb spaghetele. (Eu  am pus doua polonice de apa). Adaugan sare, fulgii de drojdie inactiva si sucul de lamaie. Dam totul la blender pana se formeaza un sos cremos. Punem sosul inapoi in tigaie, adaugam spaghetele scurse si frunzele de spanac si gatim amestecand in continuu inca 2-3 minute. 

Servim cu piper proaspat rasnit.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...