Aceste paste in sos alb cremos si vegan pe deasupra, sunt foarte bune. Daca va spun ca pregatirea lor dureaza fix cat timp pierb pastele, n-o sa va vina sa credeti. In cateva maxim 10 minute e gata pranzul sau cina. Am vazut aceste paste tot pe Instagram, postate de Yoyorelala.
Ingrediente: (1 portie generoasa, cu mult sos)
-4 catei de usturoi
-2 linguri ulei de masline
-180 g tofu natur
-1/2 cana apa in care au fiert pastele
-2 linguri fulgi de drojdie inactiva
-1 lingura suc de lamaie
-o mana frunze de spanac baby (eu am avut spanac obisnuit dar foarte fraged si proaspat)
-piper proaspat rasnit
-sare
-100 g spaghete
Mai intai se pune apa cu sare la fiert pentru paste.
Usturoiul se curata si se caleste in uleiul de masline.
Peste usturoi se adauga tofu usor faramtat si calim impreuna cu usturoiul 2-3 minute.
Apoi punem totul in blender impreuna cu o jumatate de cana de apa in care fierb spaghetele. (Eu am pus doua polonice de apa). Adaugan sare, fulgii de drojdie inactiva si sucul de lamaie. Dam totul la blender pana se formeaza un sos cremos. Punem sosul inapoi in tigaie, adaugam spaghetele scurse si frunzele de spanac si gatim amestecand in continuu inca 2-3 minute.
Servim cu piper proaspat rasnit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu