Treceți la conținutul principal

Dubu Jorim, sau tofu in stil coreean

 


De cand Alex a devenit vegan, cumpar foarte mult tofu. Si desigur incerc sa il pregatesc in diverse moduri, pentru ca, se stie, tofu e un aliment complet lipsit de gust si nu prea se poate manca asa simplu, fara macar sa fie asezonat cu putin sos de soia, diverse ierburi, ulei de masline. 

Astfel ca il prepar in diverse moduri, care mai de care mai gustoase. Foarte bune sunt Chiftelutele din tofu sau acest Tofu marinat la cuptor. Despre acest Cheesecake cu zmeura ce sa va mai spun, decat ca e DELICIOS. Cu greu isi va da seama cineva ca nu e facut cu branza ci cu tofu. Dar am facut si crispy de tofu, absolut delicios. Nu am reteta pe blog, dar cu prima ocazie cand mai gatesc crispy, voi posta si pe blog. 

Pentru reteta de azi, m-am inspirat de aici .

Ingrediente:

-400 g tofu

-3 catei de usturoi

-2-3 fire ceapa verde

-1 lingurita chilli

-1 lingura ulei de susan 

-60 ml sos de soia

-60 ml apa

-1 lingura zahar brun sau sirop de artar 


Eu folosesc tofu de la Lidl, pentru ca e cel mai avantajos ca pret. Iar la gust nu difera de alte marci mai scumpe.

Tofu se scoate din punga, se scurge de apa si se tamponeaza cu hartie de bucatarie. Se taie in felii subtiri, care se rumenesc in uleiul de susan, intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi pur si simplu ulei de floarea soarelui. Feliile de tofu se intorc pe ambele parti, sa se rumeneasca uniform.

Restul ingredientelor se amesteca si rezulta un sos dulce-picant si aromat, care se toarna peste tofu in tigaie. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa tofu sa fiarba 7-8 minute in sos. 

Se serveste de regula cu un orez simplu, presarat cu susan, dar de aceasta data am facut un mix intre bucataria asiatica si cea araba si am servit tofu cu un pilaf de bulgur. 

Delicios! Veganul meu e mai mult decat incantat de aceasta reteta.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...