Treceți la conținutul principal

Dubu Jorim, sau tofu in stil coreean

 


De cand Alex a devenit vegan, cumpar foarte mult tofu. Si desigur incerc sa il pregatesc in diverse moduri, pentru ca, se stie, tofu e un aliment complet lipsit de gust si nu prea se poate manca asa simplu, fara macar sa fie asezonat cu putin sos de soia, diverse ierburi, ulei de masline. 

Astfel ca il prepar in diverse moduri, care mai de care mai gustoase. Foarte bune sunt Chiftelutele din tofu sau acest Tofu marinat la cuptor. Despre acest Cheesecake cu zmeura ce sa va mai spun, decat ca e DELICIOS. Cu greu isi va da seama cineva ca nu e facut cu branza ci cu tofu. Dar am facut si crispy de tofu, absolut delicios. Nu am reteta pe blog, dar cu prima ocazie cand mai gatesc crispy, voi posta si pe blog. 

Pentru reteta de azi, m-am inspirat de aici .

Ingrediente:

-400 g tofu

-3 catei de usturoi

-2-3 fire ceapa verde

-1 lingurita chilli

-1 lingura ulei de susan 

-60 ml sos de soia

-60 ml apa

-1 lingura zahar brun sau sirop de artar 


Eu folosesc tofu de la Lidl, pentru ca e cel mai avantajos ca pret. Iar la gust nu difera de alte marci mai scumpe.

Tofu se scoate din punga, se scurge de apa si se tamponeaza cu hartie de bucatarie. Se taie in felii subtiri, care se rumenesc in uleiul de susan, intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi pur si simplu ulei de floarea soarelui. Feliile de tofu se intorc pe ambele parti, sa se rumeneasca uniform.

Restul ingredientelor se amesteca si rezulta un sos dulce-picant si aromat, care se toarna peste tofu in tigaie. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa tofu sa fiarba 7-8 minute in sos. 

Se serveste de regula cu un orez simplu, presarat cu susan, dar de aceasta data am facut un mix intre bucataria asiatica si cea araba si am servit tofu cu un pilaf de bulgur. 

Delicios! Veganul meu e mai mult decat incantat de aceasta reteta.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b