Alex
al meu era fan "Chili con carne". Ii gateam cate o portie cam la
doua-trei saptamani, atat de mult ii placea. Dar brusc, a devenit
vegetarian si a trebuit sa adaptez mancarurile lui preferate care
contineau carne. Si cred ca mi-a reusit, pentru ca Alex a zis ca e
senzationala varianta vegana de Chili con carne. Intr-adevar, mi-a
placut si mie foarte mult.
Ingrediente:
-2 conserve fasole rosie
-1/2 conserva porumb
-1conserva rosii cuburi
-1 ceapa galbena
-1 ceapa rosie
-2 ardei capia
-2 morcovi
-2 catei de usturoi
-100 g granule de soia fierte in apa cu sare
-1 lingurita chili
-sare
-piper
-1/2 lingurita chimion
-2 linguri ulei
-300 ml apa
Se
curata legumele si se toaca marunt ceapa, se taie cubulete ardeii si
morcovii si se calesc in ulei. Se adauga usturoiul , apoi, dupa ce
legumele s-au inmuiat, se adauga apa si se lasa la fiert pana cand
legumele sunt aproape gatite. Se adauga granulele de soia fierte in
prealabil si scurse de apa, condimentele si sefierb aproximativ 5
minute. Se adauga apoi rosiile din conserva si dupa inca 5 minute, se
adauga fasolea scursa de apa si boabele de porumb. Se mai lasa 2-3
minute si e gata. Se serveste cu orez basmati sau cu lipie, paine
turceasca sau cum preferati.
Comentarii
Trimiteți un comentariu