Treceți la conținutul principal

Carnati vegani

 


Ei bine, am facut-o si pe asta. 😀 Numai carnati n-am pregatit niciodata. Si asta pentru ca nu suntem mari fani. Dar, acum am pregatit carnati vegani. Pai ce nu fac eu pentru veganul meu? 

E ceva de lucru cu acesti carnati. Indeosebi cu impachetatul lor . Si evident, m-am straduit sa le dau o forma cat mai frumoasa si cat mai apropiata de cea a carnatilor. Intr-o zi cand voi avea timp si chef, am sa repet acesti carnati, dar mult mai condimentati si mai aromati. 

De cand Alex a devenit vegan si eu incerc sa-i pregatesc tot felul de ciudatenii (noroc ca le gasesc pe Instagram). De fiecare data cand incerc o reteta, respect in totalitate ingredientele si cantitatile, urmand ca mai apoi sa revin asupra ei si sa fac modificari dupa gustul meu. 

Ingrediente:

-100 g ciuperci
-1 ceapa
-2 linguri ulei
-200 g tofu
-1 morcov
-cateva frunze de busuioc
-1 lingurita sare
-piper
-putin cimbru
-1 lingurita condiment pentru carnati
-1 lingurita pudra de usturoi
-1 lingurita boia dulce si/sau afumata
-130 g gluten
 
Toate ingredientele, cu exceptia glutenului se pun intr-un chopper si se mixeaza pana devin ca o pasta. Se adauga apoi glutenul si se miteaza pana rezulta o compozitie care seamana cu un aluat vartos. 
Se scoate aluatul obtinut si se mai framanta cu mainile, apoi se imparte in 12 bucati egale. Fiecare bucata se ruleaza, i se da o forma cat mai apropiata de cea a carnatilor, se inveleste in folie de aluminiu, apoi in folie alimentara. Aici e nevoie de ceva timp si rabdare. Se fac noduri la capete si se fierb carnatii timp de 25 minute. Dupa acest timp se scot, se lasa sa se raceasca si se indeparteaza foliile. 
Se ung cu putin ulei si se remenesc in tigaia grill. Se servesc cu garnitura preferata. In cazul de fata, cu niste cartofi dulci la cuptor. 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b