De cand Alex a devenit vegan, m-am straduit sa caut si sa pregatesc tot felul de nebunii, sa inlocuiesc alimentele care inainte ii placeau foarte mult, cu altele "curate", cum spune el. Astfel ca am incercat pana acum nu mai putin de 5 feluri de "branzeturi" vegane. Pe youtube, am gasit un canal in limba spaniola, "Recetas de Gri". O doamna simpatica, vegana, care are o multime de retete super interesante, savuroase si foarte simple. Tot acolo am gasit reteta de mozzarella vegana. Surprinzator, dar chiar seamana cu mozzarella, se si topeste si se intinde, iar gustul e foarte bun. Bine, eu prefer mozzarella clasica, adevarata, dar Alex e super incantat, a zis ca din toate branzeturile pe care le-am incercat pana acum (cu naut, cu ovaz, cartof dulce, seminte de floarea soarelui si aceasta din urma cu nuci caju), ultima e pe locul I in top. Partea buna la aceste retete vegane e ca se fac usor si rapid.
Ingrediente:
-2 cani lapte vegetal neindulcit (am masurat cu o cana de ceai obisnuita)
-3 linguri ulei de masline
-3 linguri amidon de porumb
-2 linguri amidon (sau faina) de tapioca
-2 linguri suc de lamaie
-1 lingurita sare
-50 g nuci caju macinate foarte fin
-un varf de cutit pudra de curcuma
Toate ingredientele enumerate mai sus, se pun intr-un blender si se amesteca la viteza maxima timp de 2-3 minute. Compozitia, care arata ca un lapte ceva mai gros, se pune intr-un vas si se fierbe amestecand in continuu. Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa 5-6 minute, amestecand pana se ingroasa. Veti vedea ca in timp ce se ingroasa si amestecati energic in oala, va incepe sa se intinda ca o branza care se topeste. Se toarna compozitia in vase de ceramica unse cu ulei de masline si se lasa sa se raceasca. Dupa ce branza s-a racit, se pune in frigider minim doua ora, dupa care se poate folosi la pizza, sanvisuri sau puteti chiar face o salata caprese.
Comentarii
Trimiteți un comentariu