Treceți la conținutul principal

Mozzarella vegana

 

De cand Alex a devenit vegan, m-am straduit sa caut si sa pregatesc tot felul de nebunii, sa inlocuiesc alimentele care inainte ii placeau foarte mult, cu altele "curate", cum spune el. Astfel ca am incercat pana acum nu mai putin de 5 feluri de "branzeturi" vegane. Pe youtube, am gasit un canal in limba spaniola, "Recetas de Gri". O doamna simpatica, vegana, care are o multime de retete super interesante, savuroase si foarte simple. Tot acolo am gasit reteta de mozzarella vegana. Surprinzator, dar chiar seamana cu mozzarella, se si topeste si se intinde, iar gustul e foarte bun. Bine, eu prefer mozzarella clasica, adevarata, dar Alex e super incantat, a zis ca din toate branzeturile pe care le-am incercat pana acum (cu naut, cu ovaz, cartof dulce, seminte de floarea soarelui si aceasta din urma cu nuci caju), ultima e pe locul I in top. Partea buna la aceste retete vegane e ca se fac usor si rapid. 

Ingrediente:

-2 cani lapte vegetal neindulcit (am masurat cu o cana de ceai obisnuita)

-3 linguri ulei de masline

-3 linguri amidon de porumb

-2 linguri amidon (sau faina) de tapioca

-2 linguri suc de lamaie

-1 lingurita sare

-50 g nuci caju macinate foarte fin

-un varf de cutit pudra de curcuma


Toate ingredientele enumerate mai sus, se pun intr-un blender si se amesteca la viteza maxima timp de 2-3 minute. Compozitia, care arata ca un lapte ceva mai gros, se pune intr-un vas si se fierbe amestecand in continuu. Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa 5-6 minute, amestecand pana se ingroasa. Veti vedea ca in timp ce se ingroasa si amestecati energic in oala, va incepe sa se intinda ca o branza care se topeste. Se toarna compozitia in vase de ceramica unse cu ulei de masline si se lasa sa se raceasca. Dupa ce branza s-a racit, se pune in frigider minim doua ora, dupa care se poate folosi la pizza, sanvisuri sau puteti chiar face o salata caprese.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...