Pancake vegan, aproape la fel de bun ca originalele. Le-am facut la cererea lui Alex si tot la cererea lui am adaugat si afinele. Alex a zis ca e cel mai bun desert vegan din cate am facut pana acum.
La Lidl am gasit inlocuitor de oua. 7 g praf inlocuitor de oua, amestecat cu 50 ml apa minerala egal cu 1 ou. Asadar, pliculetul +200 ml apa minerala = 4 oua.
Pudra aceasta inlocuitoare de oua e de fapt obtinuta din naut. Eu am mai folosit aquafaba 9apa de pe conserva de naut), care se bate cu mixerul si are exact textura albusului de ou batut. Drept sa spun, imi lace mai mult sa folosesc aquafaba, dar in lipsa acesteia, merge folosit acest inlocuitor de oua. Dar sa revenim la reteta.
Ingrediente:
-1 plic inlocuitor de oua
-200 ml apa minerala carbogazoasa
-200 ml lapte de cocos/soia/migdale
-coaja rasa de la o lamaie
-pasta sau esenta de vanilie
-50 g unt de cocos topit
-250 g faina
-1 plic praf de copt
+
-150 g afine
Modul de preparare este unul extrem de simplu. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu unt tel sau cu mixerul pana se omogenizeaza. La final se adauga afinele.
Se ia o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei, apoi se infierbanta. Se adauga cu polonicul din compozitia de pancake si se coace pana cand pe suprafata apar bule mici care se sparg. Se intoarce pancake-ul si se coace si pe cealalta parte cam 2 minute. Se servesc cu sirop de artar, nutella vegana sau simple.
Comentarii
Trimiteți un comentariu