Treceți la conținutul principal

Pancake vegan cu afine

 

Pancake vegan, aproape la fel de bun ca originalele. Le-am facut la cererea lui Alex si tot la cererea lui am adaugat si afinele. Alex a zis ca e cel mai bun desert vegan din cate am facut pana acum. 

La Lidl am gasit inlocuitor de oua. 7 g praf inlocuitor de oua, amestecat cu 50 ml apa minerala egal cu 1 ou. Asadar, pliculetul +200 ml apa minerala = 4 oua.

Pudra aceasta inlocuitoare de oua e de fapt obtinuta din naut. Eu am mai folosit aquafaba 9apa de pe conserva de naut), care se bate cu mixerul si are exact textura albusului de ou batut. Drept sa spun, imi lace mai mult sa folosesc aquafaba, dar in lipsa acesteia, merge folosit acest inlocuitor de oua. Dar sa revenim la reteta.

Ingrediente:

-1 plic inlocuitor de oua

-200 ml apa minerala carbogazoasa

-200 ml lapte de cocos/soia/migdale

-coaja rasa de la o lamaie

-pasta sau esenta de vanilie

-50 g unt de cocos topit

-250 g faina

-1 plic praf de copt

+

-150 g afine

Modul de preparare este unul extrem de simplu. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu unt tel sau cu mixerul pana se omogenizeaza. La final se adauga afinele. 

Se ia o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei, apoi se infierbanta. Se adauga cu polonicul din compozitia de pancake si se coace pana cand pe suprafata apar bule mici care se sparg. Se intoarce pancake-ul si se coace si pe cealalta parte cam 2 minute. Se servesc cu sirop de artar, nutella vegana sau simple.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b