Treceți la conținutul principal

Pancake vegan cu afine

 

Pancake vegan, aproape la fel de bun ca originalele. Le-am facut la cererea lui Alex si tot la cererea lui am adaugat si afinele. Alex a zis ca e cel mai bun desert vegan din cate am facut pana acum. 

La Lidl am gasit inlocuitor de oua. 7 g praf inlocuitor de oua, amestecat cu 50 ml apa minerala egal cu 1 ou. Asadar, pliculetul +200 ml apa minerala = 4 oua.

Pudra aceasta inlocuitoare de oua e de fapt obtinuta din naut. Eu am mai folosit aquafaba 9apa de pe conserva de naut), care se bate cu mixerul si are exact textura albusului de ou batut. Drept sa spun, imi lace mai mult sa folosesc aquafaba, dar in lipsa acesteia, merge folosit acest inlocuitor de oua. Dar sa revenim la reteta.

Ingrediente:

-1 plic inlocuitor de oua

-200 ml apa minerala carbogazoasa

-200 ml lapte de cocos/soia/migdale

-coaja rasa de la o lamaie

-pasta sau esenta de vanilie

-50 g unt de cocos topit

-250 g faina

-1 plic praf de copt

+

-150 g afine

Modul de preparare este unul extrem de simplu. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu unt tel sau cu mixerul pana se omogenizeaza. La final se adauga afinele. 

Se ia o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei, apoi se infierbanta. Se adauga cu polonicul din compozitia de pancake si se coace pana cand pe suprafata apar bule mici care se sparg. Se intoarce pancake-ul si se coace si pe cealalta parte cam 2 minute. Se servesc cu sirop de artar, nutella vegana sau simple.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...