Treceți la conținutul principal

Rulouri vegane cu spanac si tofu

 

Alex e mare fan placinte/tarte cu spanac. Inainte de a deveni vegan, ii placeau cu mult cascaval. Acum am inlocuit cascavalul cu tofu, dar vreau sa spun ca diferenta e aproape insesizabila. Au iesit atat de bune aceste rulouri incat in week-end le voi repeta.

Ingrediente aluat:

-500 g faina

-1 lingurita sare

-1 lingurita zahar

-125 ml lapte vegetal

-125 ml apa calduta

-50 ml ulei de masline

-1 plic drojdie uscata


Aluatul, ca de fiecare data l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine se introduc mai intai ingredientele lichide, sarea, apoi faina, zaharul si drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire (la masina mea e programul nr. 8) si o lasam sa munceasca in locul nostru. La inceputul programului, cat timp masina framanta, e bine sa fim atenti, daca mai e nevoie de o lingura doua de faina in plus, o vom adauga, astfel incat sa rezulte o bila de aluat compacta, care sa nu se lipeasca de cuva masinii de paine. 

Ingrediente umplutura:

-500 g spanac

-1 legatura ceapa verde

-1 legatura usturoi verde (sau 2 catei de usturoi)

-180 g tofu natur (Lidl)

-sare

-piper

-2 linguri ulei


Spanacul se spala bine, astfel incat sa nu aiba firicele de nisip. Se opareste si se pune la scurs intr-o strecuratoare. 

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se adauga spanacul tocat. Spanacul il vom stoarce putin inainte de a-l toca, pentru a nu fi foarte umed. Se adauga tofu ras, sare, piper si se amesteca. 

Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se unge cu amestecul de spanac si tofu. Se ruleaza si se taie in 12 bucai cat mai egale. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa rulourile la dospit 20-30 minute. 

Topping:

-1 lingura fulgi de drojdie inactiva

-50 g nuci caju

-1/2 lingurita sare

Intr-un chopper se pun toate ingredientele si se mixeaza. Acest amestec se numeste "parmezan vegan", pentru ca are un gust care seamana cu cel de parmezan si se poate folosi la paste, lasagna sau alte preparate vegane. 

Acest parmezan vegan se presara peste rulourile dospite.

Se introduce tava cu rulouri in cuptorul preincalzit la 170 C , caldura sus-jos, fara ventilatie si se coc rulourile 30 minute, pana se rumenesc frumos.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...