Treceți la conținutul principal

Rulouri vegane cu spanac si tofu

 

Alex e mare fan placinte/tarte cu spanac. Inainte de a deveni vegan, ii placeau cu mult cascaval. Acum am inlocuit cascavalul cu tofu, dar vreau sa spun ca diferenta e aproape insesizabila. Au iesit atat de bune aceste rulouri incat in week-end le voi repeta.

Ingrediente aluat:

-500 g faina

-1 lingurita sare

-1 lingurita zahar

-125 ml lapte vegetal

-125 ml apa calduta

-50 ml ulei de masline

-1 plic drojdie uscata


Aluatul, ca de fiecare data l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine se introduc mai intai ingredientele lichide, sarea, apoi faina, zaharul si drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire (la masina mea e programul nr. 8) si o lasam sa munceasca in locul nostru. La inceputul programului, cat timp masina framanta, e bine sa fim atenti, daca mai e nevoie de o lingura doua de faina in plus, o vom adauga, astfel incat sa rezulte o bila de aluat compacta, care sa nu se lipeasca de cuva masinii de paine. 

Ingrediente umplutura:

-500 g spanac

-1 legatura ceapa verde

-1 legatura usturoi verde (sau 2 catei de usturoi)

-180 g tofu natur (Lidl)

-sare

-piper

-2 linguri ulei


Spanacul se spala bine, astfel incat sa nu aiba firicele de nisip. Se opareste si se pune la scurs intr-o strecuratoare. 

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se adauga spanacul tocat. Spanacul il vom stoarce putin inainte de a-l toca, pentru a nu fi foarte umed. Se adauga tofu ras, sare, piper si se amesteca. 

Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se unge cu amestecul de spanac si tofu. Se ruleaza si se taie in 12 bucai cat mai egale. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa rulourile la dospit 20-30 minute. 

Topping:

-1 lingura fulgi de drojdie inactiva

-50 g nuci caju

-1/2 lingurita sare

Intr-un chopper se pun toate ingredientele si se mixeaza. Acest amestec se numeste "parmezan vegan", pentru ca are un gust care seamana cu cel de parmezan si se poate folosi la paste, lasagna sau alte preparate vegane. 

Acest parmezan vegan se presara peste rulourile dospite.

Se introduce tava cu rulouri in cuptorul preincalzit la 170 C , caldura sus-jos, fara ventilatie si se coc rulourile 30 minute, pana se rumenesc frumos.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b