Alex e mare fan placinte/tarte cu spanac. Inainte de a deveni vegan, ii placeau cu mult cascaval. Acum am inlocuit cascavalul cu tofu, dar vreau sa spun ca diferenta e aproape insesizabila. Au iesit atat de bune aceste rulouri incat in week-end le voi repeta.
Ingrediente aluat:
-500 g faina
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-125 ml lapte vegetal
-125 ml apa calduta
-50 ml ulei de masline
-1 plic drojdie uscata
Aluatul, ca de fiecare data l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine se introduc mai intai ingredientele lichide, sarea, apoi faina, zaharul si drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire (la masina mea e programul nr. 8) si o lasam sa munceasca in locul nostru. La inceputul programului, cat timp masina framanta, e bine sa fim atenti, daca mai e nevoie de o lingura doua de faina in plus, o vom adauga, astfel incat sa rezulte o bila de aluat compacta, care sa nu se lipeasca de cuva masinii de paine.
Ingrediente umplutura:
-500 g spanac
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura usturoi verde (sau 2 catei de usturoi)
-180 g tofu natur (Lidl)
-sare
-piper
-2 linguri ulei
Spanacul se spala bine, astfel incat sa nu aiba firicele de nisip. Se opareste si se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se adauga spanacul tocat. Spanacul il vom stoarce putin inainte de a-l toca, pentru a nu fi foarte umed. Se adauga tofu ras, sare, piper si se amesteca.
Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se unge cu amestecul de spanac si tofu. Se ruleaza si se taie in 12 bucai cat mai egale. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa rulourile la dospit 20-30 minute.
Topping:
-1 lingura fulgi de drojdie inactiva
-50 g nuci caju
-1/2 lingurita sare
Intr-un chopper se pun toate ingredientele si se mixeaza. Acest amestec se numeste "parmezan vegan", pentru ca are un gust care seamana cu cel de parmezan si se poate folosi la paste, lasagna sau alte preparate vegane.
Acest parmezan vegan se presara peste rulourile dospite.
Se introduce tava cu rulouri in cuptorul preincalzit la 170 C , caldura sus-jos, fara ventilatie si se coc rulourile 30 minute, pana se rumenesc frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu