Nota: De obicei fac
islerele cu unt. Nu am folosit margarina de muuulti ani, foarte multi,
cred ca de vreo 15 ani am renuntat la ea. Dar am mai scris care sunt
motivele pentru care am facut aceasta pagina cu retete fara produse de
origine animala, strict retete de post, vegane. Fac aceasta mentiune ca
sa nu-mi sara in cap unele gospodine "perfecte".
Ingrediente biscuiti:
-300 g faina
-100 g zahar pudra
-150 g nuca macinata
-200 g unt/margarina
-1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie
Intr-un castron se mixeaza margarina moale impreuna ca zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si treptat faina. Cand compozitia incepe sa devina vartoasa, lasam mixerul deoparte si framantam rapid cu mana, pana incorporam toata faina. Nu trebuie insistat prea mult, sa nu se topeasca margarina. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider 30
minute, dupa care se intinde, se decupeaza cu un pahar , se pun
biscuitii in tava pe hartie de copt si se coc 10-15 minute la 170C. Nu trebuie
lasati mai mult pentru ca devin tari si uscati, in momentul in care vedeti ca devin aurii pe margini, puteti scoate tava.
Crema:
-300 g ciocolata neagra
-150 ml frisca lichida Meggle
-150 g lapte de cocos din conserva
Ciocolata se rupe in patratele si se pune intr-un vas pe baie de aburi imperuna cu frisca si laptele de cocos. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata si rezulta o crema fina si lucioasa.
Am sa incerc sa fac, data viitoare, crema ganache doar cu lapre de cocos si ciocolata neagra.
Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider minim 3 ore, dupa care se poate bate cu mixerul. Se umple biscuitii si se pun islerele in frigider minim o ora, dupa care se glazureaza.Glazura:
-300 g ciocolata neagra
-100 g lapte de cocos
Ciocolata se rupe in patratele si se pune intr-un vas pe baie de aburi
imperuna cu laptele de cocos. Se amesteca pana cand se topeste
ciocolata si rezulta o crema fina si lucioasa. Cu aceasta crema/glazura se decoreaza islerele. Se lasa in frigider pana a doua zi, sa se inmoaie biscuitii. Sunt foarte bune, se simte discret aroma de cocos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu