Treceți la conținutul principal

Nutella vegana din naut

 

La prima vedere poate parea ciudata o crema de ciocolata facuta din naut. Ei bine, daca o veti incerca, veti fi surprinsi placut. Alex a zis ca are un gust de inghetata de ciocolata. 

Ce pot sa spun? E o crema de ciocolata gustoasa si sanatoasa, care se poate unge pe paine la fel ca Nutella, sau cu care se pot umple clatitele. Daca nu aveti curmale sau sirop de agave, nu puneti, pur si simplu inlocuiti cu zahar. Eu am vazut reteta pe Instagram si intamplator aveam toate ingredientele.

Ingrediente:

-1 conserva de naut

-5 curmale (fara samburi)

-3 linguri sirop de agave

-1 lingura cu varf unt de cocos

-1 lingura unt de arahide

-200 ml lapte de cocos sau orice alt lapte vegetal

-100 g ciocolata neagra

-1/2 fiola esenta de vanilie

-1 lingura cacao

 

Nautul se scurge. (Nu aruncati apa de pe conserva de naut. Inlocuieste cu succes ouale, se poate folosi la prajituri/checuri vegane, la maioneza vegana, se pot face bezele sau un delicios mousse de ciocolata. O sa va arat intr-o postare viitoare si cum se face mousse-ul de ciocolata.

Nautul se spala bine sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga. 

Se pun apoi intr-un blender toate ingredientele si se mixeaza cateva minute la viteza maxima, pana rezulta o crema fina. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa in frigider.

Crema obtinuta se pune intr-un borcan si se pastreaza in frigider 5-7 zile. 

(Data viitoare voi pune 150 g ciocolata pe care o voi topi inainte.)











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...