Treceți la conținutul principal

Nutella vegana din naut

 

La prima vedere poate parea ciudata o crema de ciocolata facuta din naut. Ei bine, daca o veti incerca, veti fi surprinsi placut. Alex a zis ca are un gust de inghetata de ciocolata. 

Ce pot sa spun? E o crema de ciocolata gustoasa si sanatoasa, care se poate unge pe paine la fel ca Nutella, sau cu care se pot umple clatitele. Daca nu aveti curmale sau sirop de agave, nu puneti, pur si simplu inlocuiti cu zahar. Eu am vazut reteta pe Instagram si intamplator aveam toate ingredientele.

Ingrediente:

-1 conserva de naut

-5 curmale (fara samburi)

-3 linguri sirop de agave

-1 lingura cu varf unt de cocos

-1 lingura unt de arahide

-200 ml lapte de cocos sau orice alt lapte vegetal

-100 g ciocolata neagra

-1/2 fiola esenta de vanilie

-1 lingura cacao

 

Nautul se scurge. (Nu aruncati apa de pe conserva de naut. Inlocuieste cu succes ouale, se poate folosi la prajituri/checuri vegane, la maioneza vegana, se pot face bezele sau un delicios mousse de ciocolata. O sa va arat intr-o postare viitoare si cum se face mousse-ul de ciocolata.

Nautul se spala bine sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga. 

Se pun apoi intr-un blender toate ingredientele si se mixeaza cateva minute la viteza maxima, pana rezulta o crema fina. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa in frigider.

Crema obtinuta se pune intr-un borcan si se pastreaza in frigider 5-7 zile. 

(Data viitoare voi pune 150 g ciocolata pe care o voi topi inainte.)











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b