Treceți la conținutul principal

Taquitos cu legume

 

De cand Alex a devenit vegan, incerc sa caut variante pentru a-i pregati o mancare delicioasa dr si plina de nutrienti. Cam greu, pentru ca Alex nu mananca nicio supa/ciorba, nu mananca vinete, dovlecei, conopida, o serie de legume din care as putea gati cat de cat gustos si sanatos. Am incercat sa ajung cu el la un compromis si sa incerc sa-l conving sa accepte varianta ovo-lacto vegetariana, ca mi-ar fi si mie mai usor. Dar cum nu doreste sa mai manance produse de origine animala, mi-e mai greu sa gasesc variante. 

Bucataria Lidl mi-a fost sursa de inspiratie in acest caz si am reusit sa-l impresionez pe Alex cu o reteta vegana delicioasa. 

Ingrediente:

-1 ceapa (inclusiv coditele verzi)

-1 ardei gras galben

-1 ardei capia

-1 rosie

-1 avocado

-1 conserva fasole rosie

-1/2 conserva porumb dulce

-100 g tofu sau alta branza vegana

-1/2 legatura patrunjel verde 

-sare

-piper

-fulgi de chilli

-6 bucati lipii pentru tortilla

-ulei


Mod de preparare:

Adauga ulei intr-o tigaie si caleste ceapa ardeiul gras si ardeiul capia taiate cubulete, timp de 1,2 minute. 

Pune legumele calite intr-un bol. Adauga rosiile cubulete si avocado pe care in prealabil l-ai zdrobit cu o furculita. Toaca patrunjelul marunt si rade branza vegana si adauga-le peste legume.

Adauga porumbul dulce, si fasolea bine scursa de apa. Adauga sare, piper si fulgi de chili. Amesteca bine totul si e gata umplutura pentru taquitos.

Ia o foaie de tortilla, pune doua linguri generoase cu umplutura de legume si ruleaza-le ca pe niste clatite. Sau mai bine zis ca pe niste sarmale, avand grija sa nu iasa umplutura.

Pune rulourile astfel obtinute intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei.

Unge rulourile cu putin ulei si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C timp de 15 -17 minute, pana devin usor crocante si aurii deasupra.

Serveste taquitos cu un sos picant. 















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...