Treceți la conținutul principal

Taquitos cu legume

 

De cand Alex a devenit vegan, incerc sa caut variante pentru a-i pregati o mancare delicioasa dr si plina de nutrienti. Cam greu, pentru ca Alex nu mananca nicio supa/ciorba, nu mananca vinete, dovlecei, conopida, o serie de legume din care as putea gati cat de cat gustos si sanatos. Am incercat sa ajung cu el la un compromis si sa incerc sa-l conving sa accepte varianta ovo-lacto vegetariana, ca mi-ar fi si mie mai usor. Dar cum nu doreste sa mai manance produse de origine animala, mi-e mai greu sa gasesc variante. 

Bucataria Lidl mi-a fost sursa de inspiratie in acest caz si am reusit sa-l impresionez pe Alex cu o reteta vegana delicioasa. 

Ingrediente:

-1 ceapa (inclusiv coditele verzi)

-1 ardei gras galben

-1 ardei capia

-1 rosie

-1 avocado

-1 conserva fasole rosie

-1/2 conserva porumb dulce

-100 g tofu sau alta branza vegana

-1/2 legatura patrunjel verde 

-sare

-piper

-fulgi de chilli

-6 bucati lipii pentru tortilla

-ulei


Mod de preparare:

Adauga ulei intr-o tigaie si caleste ceapa ardeiul gras si ardeiul capia taiate cubulete, timp de 1,2 minute. 

Pune legumele calite intr-un bol. Adauga rosiile cubulete si avocado pe care in prealabil l-ai zdrobit cu o furculita. Toaca patrunjelul marunt si rade branza vegana si adauga-le peste legume.

Adauga porumbul dulce, si fasolea bine scursa de apa. Adauga sare, piper si fulgi de chili. Amesteca bine totul si e gata umplutura pentru taquitos.

Ia o foaie de tortilla, pune doua linguri generoase cu umplutura de legume si ruleaza-le ca pe niste clatite. Sau mai bine zis ca pe niste sarmale, avand grija sa nu iasa umplutura.

Pune rulourile astfel obtinute intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei.

Unge rulourile cu putin ulei si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C timp de 15 -17 minute, pana devin usor crocante si aurii deasupra.

Serveste taquitos cu un sos picant. 















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b