Treceți la conținutul principal

Crema de "branza" vegana din floarea soarelui

 

Inainte de a deveni vegan, Alex era fan branzeturi, astfel ca m-am straduit sa inlocuiesc branzeturile clasice cu unele vegane. Mie drept sa spun, aceasta crema de "branza" mi se pare mai mult un pate vegetal, dar pentru ca pe youtube am gasit o varianta dupa care m-am inspirat, unde i se spune "Crema de branza", asa i-am spus si eu. M-am inspirat de pe canalul "Recetas de Gri". Dar am modificat reteta dupa gustul meu si a iesit ceva extraordinar de gustos. Astfel ca o pregatesc si de doua ori pe saptamana, pentru ca merge perfect la sandvisuri , e foarte gustoasa si hranitoare. 

Ingrediente:

-1 cana seminte crude de floarea soarelui

-50 g caju crud

-1 lingurita sare

-1 cana apa

-2 linguri pudra de tapioca (de la Lidl am cumparat) sau se poate inlocui cu amidon de porumb

-50 ml ulei de masline

-1 ceapa mica

-1 lingurita pudra de usturoi

-1 lingurita patrunjel uscat

-1 lingurita busuioc uscat

-1/2 lingurita chili


Semintele de floarea soarelui impreuna cu nucile caju se pun intr-un vas cu apa si se lasa peste noapte la hidratat.

A doua zi, se spala bine intr-o strecuratoare, sub jet de apa. Astfel, vom obtine o crema de branza alba, frumoasa. 

Semintele spalate si scurse se pun intr-un blender impreuna cu apa, uleiul de masline, ceapa, sarea si pudra de tapioca. Se mixeaza pana vom obtine o pasta alba cat se poate de fina. 

Pasta obtinuta o vom pune intr-o cratita si adaugam condimentele. Punem vasul pe foc mic si vom fierbe crema de branza timp de 7-8 minute, amestecand in continuu, pana se ingroasa ca o budinca. Apoi vom pune crema de branza in vase unse cu ulei de masline. Dupa racire, se vor pastra in frigider. Crema de branza se acopera cu o folie alimentara, pentru a nu face pojghita deasupra. Dupa 2-3 ore, se poate rasturna pe o farfurie sau poate sa ramana si in vas. Eu am rasturnat-o pentru a-i face poze. 

Este foarte buna, mai ales pe paine prajita si servita cu rosii, castraveti, ridichi, etc.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b