Inainte de a deveni vegan, Alex era fan branzeturi, astfel ca m-am straduit sa inlocuiesc branzeturile clasice cu unele vegane. Mie drept sa spun, aceasta crema de "branza" mi se pare mai mult un pate vegetal, dar pentru ca pe youtube am gasit o varianta dupa care m-am inspirat, unde i se spune "Crema de branza", asa i-am spus si eu. M-am inspirat de pe canalul "Recetas de Gri". Dar am modificat reteta dupa gustul meu si a iesit ceva extraordinar de gustos. Astfel ca o pregatesc si de doua ori pe saptamana, pentru ca merge perfect la sandvisuri , e foarte gustoasa si hranitoare.
Ingrediente:
-1 cana seminte crude de floarea soarelui
-50 g caju crud
-1 lingurita sare
-1 cana apa
-2 linguri pudra de tapioca (de la Lidl am cumparat) sau se poate inlocui cu amidon de porumb
-50 ml ulei de masline
-1 ceapa mica
-1 lingurita pudra de usturoi
-1 lingurita patrunjel uscat
-1 lingurita busuioc uscat
-1/2 lingurita chili
Semintele de floarea soarelui impreuna cu nucile caju se pun intr-un vas cu apa si se lasa peste noapte la hidratat.
A doua zi, se spala bine intr-o strecuratoare, sub jet de apa. Astfel, vom obtine o crema de branza alba, frumoasa.
Semintele spalate si scurse se pun intr-un blender impreuna cu apa, uleiul de masline, ceapa, sarea si pudra de tapioca. Se mixeaza pana vom obtine o pasta alba cat se poate de fina.
Pasta obtinuta o vom pune intr-o cratita si adaugam condimentele. Punem vasul pe foc mic si vom fierbe crema de branza timp de 7-8 minute, amestecand in continuu, pana se ingroasa ca o budinca. Apoi vom pune crema de branza in vase unse cu ulei de masline. Dupa racire, se vor pastra in frigider. Crema de branza se acopera cu o folie alimentara, pentru a nu face pojghita deasupra. Dupa 2-3 ore, se poate rasturna pe o farfurie sau poate sa ramana si in vas. Eu am rasturnat-o pentru a-i face poze.
Este foarte buna, mai ales pe paine prajita si servita cu rosii, castraveti, ridichi, etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu