Treceți la conținutul principal

Crema de "branza" vegana din floarea soarelui

 

Inainte de a deveni vegan, Alex era fan branzeturi, astfel ca m-am straduit sa inlocuiesc branzeturile clasice cu unele vegane. Mie drept sa spun, aceasta crema de "branza" mi se pare mai mult un pate vegetal, dar pentru ca pe youtube am gasit o varianta dupa care m-am inspirat, unde i se spune "Crema de branza", asa i-am spus si eu. M-am inspirat de pe canalul "Recetas de Gri". Dar am modificat reteta dupa gustul meu si a iesit ceva extraordinar de gustos. Astfel ca o pregatesc si de doua ori pe saptamana, pentru ca merge perfect la sandvisuri , e foarte gustoasa si hranitoare. 

Ingrediente:

-1 cana seminte crude de floarea soarelui

-50 g caju crud

-1 lingurita sare

-1 cana apa

-2 linguri pudra de tapioca (de la Lidl am cumparat) sau se poate inlocui cu amidon de porumb

-50 ml ulei de masline

-1 ceapa mica

-1 lingurita pudra de usturoi

-1 lingurita patrunjel uscat

-1 lingurita busuioc uscat

-1/2 lingurita chili


Semintele de floarea soarelui impreuna cu nucile caju se pun intr-un vas cu apa si se lasa peste noapte la hidratat.

A doua zi, se spala bine intr-o strecuratoare, sub jet de apa. Astfel, vom obtine o crema de branza alba, frumoasa. 

Semintele spalate si scurse se pun intr-un blender impreuna cu apa, uleiul de masline, ceapa, sarea si pudra de tapioca. Se mixeaza pana vom obtine o pasta alba cat se poate de fina. 

Pasta obtinuta o vom pune intr-o cratita si adaugam condimentele. Punem vasul pe foc mic si vom fierbe crema de branza timp de 7-8 minute, amestecand in continuu, pana se ingroasa ca o budinca. Apoi vom pune crema de branza in vase unse cu ulei de masline. Dupa racire, se vor pastra in frigider. Crema de branza se acopera cu o folie alimentara, pentru a nu face pojghita deasupra. Dupa 2-3 ore, se poate rasturna pe o farfurie sau poate sa ramana si in vas. Eu am rasturnat-o pentru a-i face poze. 

Este foarte buna, mai ales pe paine prajita si servita cu rosii, castraveti, ridichi, etc.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...