Treceți la conținutul principal

Vegan cinnamon rolls

 


In week-end am vrut sa-l surprind pe Alex cu ceva gustos. Si am reusit. Aceste rulouri cu scortisoara au iesit dementiale. (Urasc acest cuvant, dar chiar nu stiu cum sa le descriu mai bine.)

Alex a zis ca au iesit mai bune clasicele Cinnamon rolls, cu unt si glazura de Philadelphia, pe care le-am facut cu ceva timp in urma. 

Ingrediente aluat:

-500 g faina

-1 varf de cutit sare

-100 g zahar

-250 ml lapte vegetal (cocos in cazul de fata)

-1 plic zahar vanilat

-coaja rasa de la o lamaie bio

-80 ml ulei 

-1 plic drojdie uscata

-putina pudra de turmeric pentru culoare


-Ingrediente umplutura:

-150 g unt/ulei de cocos

-150 g zahar brun

-1 lingurita pudra de scortisoara


Ingrediente glazura:

-60 g nuci caju hidratate in apa

-60 g zahar pudra

-2 linguri lapte de cocos


Aluatul, ca de obicei, l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine am pus mai intai laptele caldut, uleiul, zaharul, sarea, aromele si la final faina, pudra de curcuma si drojdia uscata. Am setat masina pe programul de framantare si dospire si dupa o ora si jumatate am avut un aluat crescut, pufos si foarte matasos la atingere.

Pentru umplutura se amesteca untul de cocos (uleiul in stare solida) cu zaharul brun si scortisoara. Untul se va inmuia, astfel ca dupa ce s-a omogenizat, puneti-l in frigider pana in momentul folosirii.

Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara si se unge cu crema de unt de cocos cu zahar brun si scortisoara si se ruleaza. E nevoie sa lucrati rapid, pentru ca untul de cocos se va inmuia si va curge. 

Se taie apoi in 12 bucati egale si fiecare rulou se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-a curs putina umplutura pe planul de lucru, dar cu acutorul unui cutit am adunat umplutura scursa si am pus-o deasupra rulourilor. Apoi am pus tava in frigider pentru 15 minute. 

Dupa cele 15 minute, am scos tava din frigider si am acoperit-o cu un prosop de bucatarie si am lasat rulourile sa mai creasca20 minute. 

Dupa acest timp, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 C (caldura sus-jos) si am copt rulourile 30 minute. In functie de ce fel de cuptor aveti, s-ar putea sa mai fie nevoie sa le lasati 5 minute. 

Nota: Daca nu doriti sa folositi unt de cocos, dar doriti totusi un desert vegen, de post,  puteti folosi margarina. Eu am preferat untul de cocos, dar cu margarina nu veti intampina probleme in sensul ca aceasta nu se va topi la fel de usor ca untul de cocos si nu va curge pe planul de lucru. 

In timp ce rulourile se coc ne ocupam de glazura.

Scurgem nucile caju si le punem intr-un choper impreuna cu cele doua linguri de lapte de cocos. Mixam pana rezulta o compozitie cat mai fina, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam 1 minut. 

Aceasta glazura inlocuieste cu succes crema de branza. As indrazni sa spun ca e chiar mai buna. 

Dupa ce rulourile s-au copt, scoatem tava din cuptor si glazuram fiecare rulou. Pastram pentru servit cate o lingurita extra de glazura delicioasa. 😉















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...