Treceți la conținutul principal

Vegan cinnamon rolls

 


In week-end am vrut sa-l surprind pe Alex cu ceva gustos. Si am reusit. Aceste rulouri cu scortisoara au iesit dementiale. (Urasc acest cuvant, dar chiar nu stiu cum sa le descriu mai bine.)

Alex a zis ca au iesit mai bune clasicele Cinnamon rolls, cu unt si glazura de Philadelphia, pe care le-am facut cu ceva timp in urma. 

Ingrediente aluat:

-500 g faina

-1 varf de cutit sare

-100 g zahar

-250 ml lapte vegetal (cocos in cazul de fata)

-1 plic zahar vanilat

-coaja rasa de la o lamaie bio

-80 ml ulei 

-1 plic drojdie uscata

-putina pudra de turmeric pentru culoare


-Ingrediente umplutura:

-150 g unt/ulei de cocos

-150 g zahar brun

-1 lingurita pudra de scortisoara


Ingrediente glazura:

-60 g nuci caju hidratate in apa

-60 g zahar pudra

-2 linguri lapte de cocos


Aluatul, ca de obicei, l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine am pus mai intai laptele caldut, uleiul, zaharul, sarea, aromele si la final faina, pudra de curcuma si drojdia uscata. Am setat masina pe programul de framantare si dospire si dupa o ora si jumatate am avut un aluat crescut, pufos si foarte matasos la atingere.

Pentru umplutura se amesteca untul de cocos (uleiul in stare solida) cu zaharul brun si scortisoara. Untul se va inmuia, astfel ca dupa ce s-a omogenizat, puneti-l in frigider pana in momentul folosirii.

Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara si se unge cu crema de unt de cocos cu zahar brun si scortisoara si se ruleaza. E nevoie sa lucrati rapid, pentru ca untul de cocos se va inmuia si va curge. 

Se taie apoi in 12 bucati egale si fiecare rulou se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-a curs putina umplutura pe planul de lucru, dar cu acutorul unui cutit am adunat umplutura scursa si am pus-o deasupra rulourilor. Apoi am pus tava in frigider pentru 15 minute. 

Dupa cele 15 minute, am scos tava din frigider si am acoperit-o cu un prosop de bucatarie si am lasat rulourile sa mai creasca20 minute. 

Dupa acest timp, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 C (caldura sus-jos) si am copt rulourile 30 minute. In functie de ce fel de cuptor aveti, s-ar putea sa mai fie nevoie sa le lasati 5 minute. 

Nota: Daca nu doriti sa folositi unt de cocos, dar doriti totusi un desert vegen, de post,  puteti folosi margarina. Eu am preferat untul de cocos, dar cu margarina nu veti intampina probleme in sensul ca aceasta nu se va topi la fel de usor ca untul de cocos si nu va curge pe planul de lucru. 

In timp ce rulourile se coc ne ocupam de glazura.

Scurgem nucile caju si le punem intr-un choper impreuna cu cele doua linguri de lapte de cocos. Mixam pana rezulta o compozitie cat mai fina, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam 1 minut. 

Aceasta glazura inlocuieste cu succes crema de branza. As indrazni sa spun ca e chiar mai buna. 

Dupa ce rulourile s-au copt, scoatem tava din cuptor si glazuram fiecare rulou. Pastram pentru servit cate o lingurita extra de glazura delicioasa. 😉















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...