In week-end am vrut sa-l surprind pe Alex cu ceva gustos. Si am reusit. Aceste rulouri cu scortisoara au iesit dementiale. (Urasc acest cuvant, dar chiar nu stiu cum sa le descriu mai bine.)
Alex a zis ca au iesit mai bune clasicele Cinnamon rolls, cu unt si glazura de Philadelphia, pe care le-am facut cu ceva timp in urma.
Ingrediente aluat:
-500 g faina
-1 varf de cutit sare
-100 g zahar
-250 ml lapte vegetal (cocos in cazul de fata)
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie bio
-80 ml ulei
-1 plic drojdie uscata
-putina pudra de turmeric pentru culoare
-Ingrediente umplutura:
-150 g unt/ulei de cocos
-150 g zahar brun
-1 lingurita pudra de scortisoara
Ingrediente glazura:
-60 g nuci caju hidratate in apa
-60 g zahar pudra
-2 linguri lapte de cocos
Aluatul, ca de obicei, l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine am pus mai intai laptele caldut, uleiul, zaharul, sarea, aromele si la final faina, pudra de curcuma si drojdia uscata. Am setat masina pe programul de framantare si dospire si dupa o ora si jumatate am avut un aluat crescut, pufos si foarte matasos la atingere.
Pentru umplutura se amesteca untul de cocos (uleiul in stare solida) cu zaharul brun si scortisoara. Untul se va inmuia, astfel ca dupa ce s-a omogenizat, puneti-l in frigider pana in momentul folosirii.
Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara si se unge cu crema de unt de cocos cu zahar brun si scortisoara si se ruleaza. E nevoie sa lucrati rapid, pentru ca untul de cocos se va inmuia si va curge.
Se taie apoi in 12 bucati egale si fiecare rulou se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-a curs putina umplutura pe planul de lucru, dar cu acutorul unui cutit am adunat umplutura scursa si am pus-o deasupra rulourilor. Apoi am pus tava in frigider pentru 15 minute.
Dupa cele 15 minute, am scos tava din frigider si am acoperit-o cu un prosop de bucatarie si am lasat rulourile sa mai creasca20 minute.
Dupa acest timp, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 C (caldura sus-jos) si am copt rulourile 30 minute. In functie de ce fel de cuptor aveti, s-ar putea sa mai fie nevoie sa le lasati 5 minute.
Nota: Daca nu doriti sa folositi unt de cocos, dar doriti totusi un desert vegen, de post, puteti folosi margarina. Eu am preferat untul de cocos, dar cu margarina nu veti intampina probleme in sensul ca aceasta nu se va topi la fel de usor ca untul de cocos si nu va curge pe planul de lucru.
In timp ce rulourile se coc ne ocupam de glazura.
Scurgem nucile caju si le punem intr-un choper impreuna cu cele doua linguri de lapte de cocos. Mixam pana rezulta o compozitie cat mai fina, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam 1 minut.
Aceasta glazura inlocuieste cu succes crema de branza. As indrazni sa spun ca e chiar mai buna.
Dupa ce rulourile s-au copt, scoatem tava din cuptor si glazuram fiecare rulou. Pastram pentru servit cate o lingurita extra de glazura delicioasa. 😉
Comentarii
Trimiteți un comentariu