Treceți la conținutul principal

Tofu marinat

 

Am facut in week-end acest tofu delicios pentru Alex. Se stie ca tofu e un aliment fad, lipsit de gust dar in acelasi timp, foarte versatil si poate fi cu usurinta transformat in ceva delicios. Doar ca trebuie marinat, condimentat cum trebuie. De aceasta data l-am transformat intr-un fel de friptura. 

Ingrediente marinada:

-4 linguri sos de soia

-2 lingurite miere sau sirop de artar

-1 lingurita mustar

-1 lingurita otet de mere sau otet balsamic

-3 catei de usturoi

-1 lingurita boia de ardei dulce

-1/2 lingurita piper proaspat rasnit

+

-4 bucati a 180 g tofu natur (Lidl)


Tofu se scoate din ambalaj si se pune pe hartie de bucatarie sa se dreneze surplusul de apa. Apoi se cresteaza cu un cutit (vezi imaginile) Se taie cam pana la jumatate. 

Se amesteca toate ingedientele pentru marinada si se ung bucatile de tofu cu aceasta marinada, se pun intr-o caserola si se lasa cateva ore in frigider, sau peste noapte. Eu le-am pregatit seara si le-am gatit a doua zi.

Glazura:

-sucul de la o portocala

-2 linguri apa

-2 lingurite miere sau sirop de artar

-1 lingurita otet balsamic

-1 lingurita mustar


Bucatile de tofu marinate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20 minute in cuptorul preincalzit la 180 C, apoi se  toarna jumatate din amestecul pentru glazura, se mai coc 10 minute, se toarna restul de glazura si din nou se mai coc 10 minute. 

Se servesc cu garnitura preferata, cu o salata alaturi.


 

 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...