Treceți la conținutul principal

Tofu marinat

 

Am facut in week-end acest tofu delicios pentru Alex. Se stie ca tofu e un aliment fad, lipsit de gust dar in acelasi timp, foarte versatil si poate fi cu usurinta transformat in ceva delicios. Doar ca trebuie marinat, condimentat cum trebuie. De aceasta data l-am transformat intr-un fel de friptura. 

Ingrediente marinada:

-4 linguri sos de soia

-2 lingurite miere sau sirop de artar

-1 lingurita mustar

-1 lingurita otet de mere sau otet balsamic

-3 catei de usturoi

-1 lingurita boia de ardei dulce

-1/2 lingurita piper proaspat rasnit

+

-4 bucati a 180 g tofu natur (Lidl)


Tofu se scoate din ambalaj si se pune pe hartie de bucatarie sa se dreneze surplusul de apa. Apoi se cresteaza cu un cutit (vezi imaginile) Se taie cam pana la jumatate. 

Se amesteca toate ingedientele pentru marinada si se ung bucatile de tofu cu aceasta marinada, se pun intr-o caserola si se lasa cateva ore in frigider, sau peste noapte. Eu le-am pregatit seara si le-am gatit a doua zi.

Glazura:

-sucul de la o portocala

-2 linguri apa

-2 lingurite miere sau sirop de artar

-1 lingurita otet balsamic

-1 lingurita mustar


Bucatile de tofu marinate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20 minute in cuptorul preincalzit la 180 C, apoi se  toarna jumatate din amestecul pentru glazura, se mai coc 10 minute, se toarna restul de glazura si din nou se mai coc 10 minute. 

Se servesc cu garnitura preferata, cu o salata alaturi.


 

 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...