Alex
mi-a cerut sa-i fac o prajitura vegana, pentru ca nu mai vrea sa
manance nici oua si nici alte produse de origine animala. Pfuu, greu de
tot. Pentru ca eu niciodata nu am pregatit nicio prajitura de post, dar
ce sa vezi, nevoia te invata sa te adaptezi noilor cerinte si tendinte.
Asa ca, am pregatit azi prima prajitura 100% vegana. In mare parte am
folosit produse bio, vegane, dar si frisca vegetala Megle, pe care am
folosit-o cu ani in urma, dar de foarte multi ani nu o mai folosesc si
acum mi s-a parut ciudata la gust.
Prajitura
a iesit buna, cremoasa, cu textura usor umeda, ciocolatoasa. Se simte
cam tare untul de arahide si nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa el.
Dar Alex mananca zilnic si lui ii place.
Ingrediente (tava 25/25)
-3 linguri unt de cocos
-1 lingura unt de arahide
-150 ml lapte de soia sau de cocos
-4 linguri gem de visine
-3 linguri cacao
-250 g faina
-1 plic praf de copt
-100 g zahar
-extract de vanilie
-aquafaba (zeama de la o conserva de naut)
Intr-un
bol adaugam untul de cocos, untul de arahide si zaharul pudra si mixam.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacao, laptele de soia
sau de cocos, gemul de visine (sau orice gem va place), extractul de
vanilie si omogenizam . Va rezulta o compozitie cremoasa, destul de
vartoasa, dar care arata ca o crema groasa de ciocolata.
Separat
punem in alt bol aquafaba si batem cu mixerul pana cand va arata ca o
bezea aerata. Adaugam spuma peste compozitia cremoasa si amestecam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura
30 minute in cuptorul preincalzit la 170 C, caldura sus-jos.
Cand e gata, se scoate pe un gratar sa se raceasca, apoi se poate decora sau servi ca atare.
Eu am batut 200 ml frisca lichida Meggle si am spritat putina ciocolata neagra, cu 80% cacao.
Comentarii
Trimiteți un comentariu