Nu
pot sa spun ca sunt o fana a deserturilor la pahar. Nu ma dau in vant
in general dupa budinci si creme (exceptand crema de zahar ars ). Dar
cum Alex al meu a adoptat de curand dieta vegetariana, mi-a cerut sa-i
pregatesc un desert vegan. Asadar, am facut o budinca de tapioca cu
lapte de cocos si sos de capsune. O budinca marmorata delicioasa si
aromata. Nu chiar vegana, pentru ca am folosit zahar si veganii nu
folosesc nici zahar, din cate stiu ci indulcitor din stevie, miere sau
alti indulcitori naturali.
Ingrediente:
-150 g perle de tapioca
-500 ml apa
-400 ml lapte de cocos
-100 g zahar
-1 lingurita extract de vanilie
Sos de capsune
-350 g capsune taiate in sferturi
-2 linguri zahar
-2 linguri apa
-1 lingurita amidon
Pentru
inceput preparam sosul de capsune. Capsunele se curata si se taie in
sferturi. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si apa si se pun la
fiert la foc mic pana cand incep sa se inmoaie . Se adauga si amidonul
si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.
Tapioca
se pune la fiert in apa. Se amesteca in continuu sa nu se prinda de
fundul vasului. Se va ingrosa rapid. Apoi se toarna intr-o strecuratoare
si se clateste sub jet de apa rece, sa se spele toata gelatina formata
si sa ramana doar perlele curate. Dupa ce au fost bine spalate, se pun
inapoi in vasul in care au fiert, se adauga zaharul, vanilia si laptele
de cocos si se pun din nou la fiert. Se fierbe budinca pana incepe sa se
ingroase. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa pe masura ce se
raceste.
Se
pun in pahare slternativ straturi de budinca de tapioca si sos de
capsune. Se pun paharele cu budinca in frigider minim 2 ore. Se serveste
budinca rece, decorata cu fructe proaspete .
Comentarii
Trimiteți un comentariu