Treceți la conținutul principal

Budinca de tapioca si lapte de cocos

 


 Nu pot sa spun ca sunt o fana a deserturilor la pahar. Nu ma dau in vant in general dupa budinci si creme (exceptand crema de zahar ars ). Dar cum Alex al meu a adoptat de curand dieta vegetariana, mi-a cerut sa-i pregatesc un desert vegan. Asadar, am facut o budinca de tapioca cu lapte de cocos si sos de capsune. O budinca marmorata delicioasa si aromata. Nu chiar vegana, pentru ca am folosit zahar si veganii nu folosesc nici zahar, din cate stiu ci indulcitor din stevie, miere sau alti indulcitori naturali.

Ingrediente:
-150 g perle de tapioca
-500 ml apa
-400 ml lapte de cocos
-100 g zahar
-1 lingurita extract de vanilie

Sos de capsune
-350 g capsune taiate in sferturi
-2 linguri zahar
-2 linguri apa
-1 lingurita amidon

Pentru inceput preparam sosul de capsune. Capsunele se curata si se taie in sferturi. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si apa si se pun la fiert la foc mic pana cand incep sa se inmoaie . Se adauga si amidonul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase. 
Tapioca se pune la fiert in apa. Se amesteca in continuu sa nu se prinda de fundul vasului. Se va ingrosa rapid. Apoi se toarna intr-o strecuratoare si se clateste sub jet de apa rece, sa se spele toata gelatina formata si sa ramana doar  perlele curate. Dupa ce au fost bine spalate, se pun inapoi in vasul in care au fiert, se adauga zaharul, vanilia si laptele de cocos si se pun din nou la fiert. Se fierbe budinca pana incepe sa se ingroase. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa pe masura ce se raceste. 
Se pun in pahare slternativ straturi de budinca de tapioca si sos de capsune. Se pun paharele cu budinca in frigider minim 2 ore. Se serveste budinca rece, decorata cu fructe proaspete .






 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...