Treceți la conținutul principal

Budinca de tapioca si lapte de cocos

 


 Nu pot sa spun ca sunt o fana a deserturilor la pahar. Nu ma dau in vant in general dupa budinci si creme (exceptand crema de zahar ars ). Dar cum Alex al meu a adoptat de curand dieta vegetariana, mi-a cerut sa-i pregatesc un desert vegan. Asadar, am facut o budinca de tapioca cu lapte de cocos si sos de capsune. O budinca marmorata delicioasa si aromata. Nu chiar vegana, pentru ca am folosit zahar si veganii nu folosesc nici zahar, din cate stiu ci indulcitor din stevie, miere sau alti indulcitori naturali.

Ingrediente:
-150 g perle de tapioca
-500 ml apa
-400 ml lapte de cocos
-100 g zahar
-1 lingurita extract de vanilie

Sos de capsune
-350 g capsune taiate in sferturi
-2 linguri zahar
-2 linguri apa
-1 lingurita amidon

Pentru inceput preparam sosul de capsune. Capsunele se curata si se taie in sferturi. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si apa si se pun la fiert la foc mic pana cand incep sa se inmoaie . Se adauga si amidonul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase. 
Tapioca se pune la fiert in apa. Se amesteca in continuu sa nu se prinda de fundul vasului. Se va ingrosa rapid. Apoi se toarna intr-o strecuratoare si se clateste sub jet de apa rece, sa se spele toata gelatina formata si sa ramana doar  perlele curate. Dupa ce au fost bine spalate, se pun inapoi in vasul in care au fiert, se adauga zaharul, vanilia si laptele de cocos si se pun din nou la fiert. Se fierbe budinca pana incepe sa se ingroase. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa pe masura ce se raceste. 
Se pun in pahare slternativ straturi de budinca de tapioca si sos de capsune. Se pun paharele cu budinca in frigider minim 2 ore. Se serveste budinca rece, decorata cu fructe proaspete .






 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b