Treceți la conținutul principal

Budinca de tapioca si lapte de cocos

 


 Nu pot sa spun ca sunt o fana a deserturilor la pahar. Nu ma dau in vant in general dupa budinci si creme (exceptand crema de zahar ars ). Dar cum Alex al meu a adoptat de curand dieta vegetariana, mi-a cerut sa-i pregatesc un desert vegan. Asadar, am facut o budinca de tapioca cu lapte de cocos si sos de capsune. O budinca marmorata delicioasa si aromata. Nu chiar vegana, pentru ca am folosit zahar si veganii nu folosesc nici zahar, din cate stiu ci indulcitor din stevie, miere sau alti indulcitori naturali.

Ingrediente:
-150 g perle de tapioca
-500 ml apa
-400 ml lapte de cocos
-100 g zahar
-1 lingurita extract de vanilie

Sos de capsune
-350 g capsune taiate in sferturi
-2 linguri zahar
-2 linguri apa
-1 lingurita amidon

Pentru inceput preparam sosul de capsune. Capsunele se curata si se taie in sferturi. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si apa si se pun la fiert la foc mic pana cand incep sa se inmoaie . Se adauga si amidonul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase. 
Tapioca se pune la fiert in apa. Se amesteca in continuu sa nu se prinda de fundul vasului. Se va ingrosa rapid. Apoi se toarna intr-o strecuratoare si se clateste sub jet de apa rece, sa se spele toata gelatina formata si sa ramana doar  perlele curate. Dupa ce au fost bine spalate, se pun inapoi in vasul in care au fiert, se adauga zaharul, vanilia si laptele de cocos si se pun din nou la fiert. Se fierbe budinca pana incepe sa se ingroase. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa pe masura ce se raceste. 
Se pun in pahare slternativ straturi de budinca de tapioca si sos de capsune. Se pun paharele cu budinca in frigider minim 2 ore. Se serveste budinca rece, decorata cu fructe proaspete .






 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...