Treceți la conținutul principal

Pancakes vegane cu banane

 

Pancakes am tot facut cu diferite toppinguri, cu fructe, nutella, sirop de artar, cu mere rase in compozitie. 

De aceasta data, am facut pancakes vegane, cu banane in compozitie. Bananele inlocuiesc cu succes ouale in aceasta reteta vegana. Adevarul e ca aceste pancakes vegane ies la fel de bune si pufoase ca si cele clasice. Incep sa cred ca dieta vegana e o optiune nu doar sanatoasa ci si gustoasa. 😀 

Am facut aceste pancakes pentru Alex, dar a mancat si Daria cu mare pofta, cu nutella vegana. 

Ingrediente:

-2 banane bine coapte

-200 ml lapte de cocos

-4 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat

-coaja rasa de la o lamaie bio

-1/2 plic praf de copt

-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

-1 lingurita suc de lamaie

-250 g faina

-50 ml ulei de floarea soarelui


Se zdrobesc bananele cu o furculita.

Intr-un bol se adauga uleiul, laptele vegetal, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, sucul de lamaie, bicarbonatul de sodiu si bananele zdrobite. Se amesteca cu un tel sau cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana rezulta o compozitie cremoasa si omogena. 

Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei si se infierbanta. Cu un polonic, se pune compozitie de pancakes in tigaie si se coace pana cand pe suprafata vor aparea mai multe bule care se vor sparge si vor ramane multe multe gaurele (cam 2-3 minute). Apoi se intoarce clatita pe partea cealalta si se mai coace 2 minute.

Se servesc cu toppingul preferat. In cazul de fata, nutella vegana.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...