Treceți la conținutul principal

Pilaf de bulgur

 

Pilaful de bulgur este o mancare turceasca simpla, dar foarte buna si aromata. Turcii gatesc foarte multe feluri de pilaf, in general cu orez, dar trebuie sa recunosc ca acest pilaf de bulgur e mai bun decat orice pilaf de orez. Sau cel putin, mie imi place mult mai mult. E drept ca orezul e unul din alimentele fara de care as putea trai linistita, fara sa-i simt lipsa. 😇 

Pentru acest pilaf de bulgur, m-am inspirat de la Laura Laurentiu, doar ca am eliminat untul din reteta, la cererea lui Alex. 

Ingrediente:

-250 g bulgur (am cumparat de la Lidl)

-1 ceapa

-1 morcov

-1 ardei kapia rosu

-3 catei de usturoi

-3 rosii din conserva sau o lingura pasta concentrata de rosii

-1 lingurita pasta de ardei

-1/2 lingurita chimion (are o aroma puternica, asa ca eu zic sa puneti mai putin)

-1/2 lingurita fulgi de chili

-sare, piper

-1 lingura zeama de lamaie

-patrunjel verde

-ulei de masline

-1 cub de unt (optional) 

-600 ml supa clara de legume sau apa


Intr-o cratita se pune uleiul  sa se incinga. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt si morcovul ras pe razatoarea mare. Se calesc legumele pana se inmoaie.

Peste legume se adauga rosiile taiate cubulete sau pasta de rosii si pasta de ardei, fulgii de ardei iute si chimionul. Se adauga si supa de legume, zeama de lamaie si sare dupa gust.

Se adauga bulgurul spalat in prealabil si zvantat. Eu l-am pus intr-o strecuratoare si l-am clatit sub jet de apa. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba pilaful la foc mic timp de 15-20 minute, apoi il lasam 5-10 minute dupa care il afanam cu o furculita, presaram patrunjel verde deasupra si servim. 

Am vazut la Laura niste frigarui senzationale si cred ca merg foarte bine langa acest pilaf. Eu in schimb, am facut niste chiftele din linte rosie, pentru ca acest pilaf a fost pregatit indeosebi pentru veganul meu.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...