Treceți la conținutul principal

Pilaf de bulgur

 

Pilaful de bulgur este o mancare turceasca simpla, dar foarte buna si aromata. Turcii gatesc foarte multe feluri de pilaf, in general cu orez, dar trebuie sa recunosc ca acest pilaf de bulgur e mai bun decat orice pilaf de orez. Sau cel putin, mie imi place mult mai mult. E drept ca orezul e unul din alimentele fara de care as putea trai linistita, fara sa-i simt lipsa. 😇 

Pentru acest pilaf de bulgur, m-am inspirat de la Laura Laurentiu, doar ca am eliminat untul din reteta, la cererea lui Alex. 

Ingrediente:

-250 g bulgur (am cumparat de la Lidl)

-1 ceapa

-1 morcov

-1 ardei kapia rosu

-3 catei de usturoi

-3 rosii din conserva sau o lingura pasta concentrata de rosii

-1 lingurita pasta de ardei

-1/2 lingurita chimion (are o aroma puternica, asa ca eu zic sa puneti mai putin)

-1/2 lingurita fulgi de chili

-sare, piper

-1 lingura zeama de lamaie

-patrunjel verde

-ulei de masline

-1 cub de unt (optional) 

-600 ml supa clara de legume sau apa


Intr-o cratita se pune uleiul  sa se incinga. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt si morcovul ras pe razatoarea mare. Se calesc legumele pana se inmoaie.

Peste legume se adauga rosiile taiate cubulete sau pasta de rosii si pasta de ardei, fulgii de ardei iute si chimionul. Se adauga si supa de legume, zeama de lamaie si sare dupa gust.

Se adauga bulgurul spalat in prealabil si zvantat. Eu l-am pus intr-o strecuratoare si l-am clatit sub jet de apa. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba pilaful la foc mic timp de 15-20 minute, apoi il lasam 5-10 minute dupa care il afanam cu o furculita, presaram patrunjel verde deasupra si servim. 

Am vazut la Laura niste frigarui senzationale si cred ca merg foarte bine langa acest pilaf. Eu in schimb, am facut niste chiftele din linte rosie, pentru ca acest pilaf a fost pregatit indeosebi pentru veganul meu.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...