Aceste ciuperci umplute cu legume sunt atat de bune incat categoric nu veti simti lipsa carnii. Puteti sa le serviti alaturi de un piure de cartofi simplu sau cu pastarnac sau telina, cu un orez basmati sau cu orice altceva va place.
Am observat ca de cand Alex a devenit vegan, treptat am renuntat si noi la carne si la celelalte produse de origine animala. Si culmea e ca nici nu le simtim lipsa. Usor, usor ne adaptam la acest stil de viata mai sanatos, zic eu.
Ingrediente:
-1 kg ciuperci champignon
-1 ceapa
-1 ardei capia rosu
-1 morcov
-1 dovlecel mic (optional)
-2 catei de usturoi
-ulei de masline
-sare
-piper
-cimbru
-boia de ardei dulce si iute
-patrunjel verde
Se curata ciupercile si coditele se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa, usturoiul, se rade morcovul pe razatoarea mare si se taie ardeiul cubulete. Se incing doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele. Dupa ce legumele s-au inmuiat, se adauga coditele ciupercilor taiate cubulete. Tot acum se adauga si dovlecelul ras. (Puteti omite dovlecelul, daca nu va place. Eu aveam un dovlecel mic si cam ofilit si nu am vrut sa-l arunc.)
Se adauga sare, piper, cimbru, boia dulce si putina boia de ardei iute si patrunjel tocat marunt. Cu acest amestec se umple palariile ciupercilor. Se pun ciupercite intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se coc la 170 C tim de 30 minute. Dupa cele 30 de minute, am pus deasupra putin cascaval vegetal, care ar fi trebuit sa se topeasca frumos. Dar nu prea s-a topit. :)
Pentru ca mi-au mai ramas legume, am adaugat 100 ml apa, 300 ml suc de rosii, oregano si putin busuioc si am fiert sosul 5 minute. Puteti servi acest sos cu paste sau langa ciupercile umplute, cum am facut noi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu