Una din prajiturile preferate de Alex era acest Brownie cu unt de arahide si dulceata de trandafiri
Ori de cate ori gaseam la Lidl dulceata de trandafiri, ii pregateam aceasta prajitura. Asta inainte de a deveni vegan.
Intr-una din zile si-a amintit de aceasta prajitura si m-a intrebat daca nu pot sa o "veganizez". Nu am gasit dulceata de trandafiri, dar i-am facut prajitura cu gem de capsune. Am fost super incantat de rezultat si a zis ca trebuie repetata.
Imgrediente: (tava 25/25)
-160 g faina
-30 g cacao
-1 lingurita praf de copt
-75 g zahar alb
-75 g zahar brun
-120 g unt de cocos sau margarina (eu prefer untul de cocos)
-120 g ciocolata neagra cu 70% cacao
-1 banana coapta zdrobita
-60 ml cafea espresso
-1 fiola esenta de vanilie
+
-3 linguri unt de arahide
-3 linguri gem (de capsune am pus eu, dar puteti folosi ce va place)
Ciocolata rupta bucatele se pune impreuna cu untul de cocos intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand.
Ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt si pudra de cacao) se pun intr-un bol si se amesteca.
Se adauga ciocolata topita cu untul de cocos, banana zdrobita, cafeaua si esenta de vanilie. Se omogenizeaza. Eu am amestecat cu mixerul.
Rezulta o compozitie destul de vartoasa, care se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Peste compozitia de brownie se repartizeaza din loc in loc untul de arahide si gemul de capsune si cu ajutorul unui bat de frigaruie sau cu o furculita, se marmoreaza suprafata prajiturii.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace prajitura 25 minute. Nu trebuie tinuta mai mult, pentru ca prajitura trebuie sa aiba o consistenta umeda. Daca va fi prea uscata, va fi seaca si faramicioasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu