Treceți la conținutul principal

Brownie vegan cu unt de arahide si gem de capsune

 

Una din prajiturile preferate de Alex era acest Brownie cu unt de arahide si dulceata de trandafiri 

Ori de cate ori gaseam la Lidl dulceata de trandafiri, ii pregateam aceasta prajitura. Asta inainte de a deveni vegan.

Intr-una din zile si-a amintit de aceasta prajitura si m-a intrebat daca nu pot sa o "veganizez". Nu am gasit dulceata de trandafiri, dar i-am facut prajitura cu gem de capsune. Am fost super incantat de rezultat si a zis ca trebuie repetata.

Imgrediente: (tava 25/25)

-160 g faina

-30 g cacao

-1 lingurita praf de copt

-75 g zahar alb

-75 g zahar brun

-120 g unt de cocos sau margarina (eu prefer untul de cocos)

-120 g ciocolata neagra cu 70% cacao

-1 banana coapta zdrobita

-60 ml cafea espresso

-1 fiola esenta de vanilie

+

-3 linguri unt de arahide

-3 linguri gem (de capsune am pus eu, dar puteti folosi ce va place)


Ciocolata rupta bucatele se pune impreuna cu untul de cocos intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand. 

Ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt si pudra de cacao) se pun intr-un bol si se amesteca.

Se adauga ciocolata topita cu untul de cocos, banana zdrobita, cafeaua si esenta de vanilie. Se omogenizeaza. Eu am amestecat cu mixerul. 

Rezulta o compozitie destul de vartoasa, care se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Peste compozitia de brownie se repartizeaza din loc in loc untul de arahide si gemul de capsune si cu ajutorul unui bat de frigaruie sau cu o furculita, se marmoreaza suprafata prajiturii. 

Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace prajitura 25 minute. Nu trebuie tinuta mai mult, pentru ca prajitura trebuie sa aiba o consistenta umeda. Daca va fi prea uscata, va fi seaca si faramicioasa.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...