Cuscus (Cous-cous) reprezinta un fel de mancare traditionala, din gris obtinut din faina de grau dur), ce se prepara la abur. Acesta este servit in mod traditional alaturi de o tocana din carne sau legume.
Cuscusul este un aliment de baza al bucatariilor nord-africane din Tunisia, Algeria, Maroc, Mauritania dar si Libia, iar intr-o masura mai mica in Orientul Mijlociu si Sicilia. Eu am preparat si o reteta de cous-cous traditional tunisian, cu pui. Dar de aceasta data am pregatit doar o salata tabouleh, o salata gustoasa, sanatoasa si aromata.
Aceasta salata se poate pregati si cu bulgur, nu doar cu cous-cous si cu quinoa. Dar eu nu ma dau in vant dupa quinoa, in ciuda faptului ca e un aliment sanatos. Prefer varianta cu cous-cous.
Ingrediente:
-150 g cous-cous
-3 rosii
-1 ceapa rosie
-1 legatura patrunjel
-sucul de la o jumatate de lamaie
-sare
-3-4 linguri ulei de masline
Se pune cous-cousul intr-un bol si se toarna peste acesta apa clocotita cat sa acopere granulele. Se acopera bolul cu un prosop si se lasa 10-15 minute sa se umfle si sa absoarba apa.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
Patrunjelul se spala si se toaca si acesta marunt.
Daca va plac, puteti adauga si cateva frunze de menta.
Se pun rosiile, patrunjelul, ceapa in bol peste cous-cous, se amesteca, se toarna deasupra dressingul facut din uleiul de masline, sucul de lamaie si sarea . Se amesteca salata si se pune in frigider o jumatate de ora, dupa care se serveste. E delicioasa si sanatoasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu