Treceți la conținutul principal

Chiftele din tofu

 

Aceste chiftele vegane din tofu sunt atat de bune incat daca le veti incerca, veti renunta la cele din carne. 😀 Au un usor gust de cascaval pane, sunt crocante la exterior si moi in interior. Se pot face si mai mari, pe post de burger sau mai mici ca si chiftelutele aperitiv. Sunt senzationale calde, proaspete dar sunt bune si a doua zi. 

Ingrediente:

-180 g tofu natur

-180 g tofu afumat

-1 ceapa medie

-2 catei de usturoi

-1 legatura patrunjel verde (eu am pus uscat, ca doar asa am avut)

-1 felie mare de paine sau doua jumatati de felie

-2 linguri pesmet

-2 linguri faina

-sare

-piper

-boia de ardei 

-putin lapte vegetal sau apa pentru inmuiat painea


Mai intai se inmoaie painea in lapte vegetal neindulcit sau puteti folosi doar apa. 

Apoi se stoarce si se faramiteaza painea. Se rade pe razatoarea mica tofu natur si cel afumat. (Eu folosesc tofu de la Lidl pentru ca e si iefti si la fel de bun ca orice alt tofu mai scump. )

Se adauga ceata tocata, usturoiul zdrobit, condimentele, faina si pesmetul si se framanta cu mana pana se amesteca bine ingredientele. 

Cu palmele usor umezite se formeaza chiftelele de marimea dorita si se prajesc in ulei incins, la foc mic. Se scot pe hartie absorbanta sa se dreneze surplusul de ulei. Se servesc cu un sos la alegere, cu piure de cartofi, cu legume, cu o salata de rosii si castraveti, cu ce va place.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...