Aceste chiftele vegane din tofu sunt atat de bune incat daca le veti incerca, veti renunta la cele din carne. 😀 Au un usor gust de cascaval pane, sunt crocante la exterior si moi in interior. Se pot face si mai mari, pe post de burger sau mai mici ca si chiftelutele aperitiv. Sunt senzationale calde, proaspete dar sunt bune si a doua zi.
Ingrediente:
-180 g tofu natur
-180 g tofu afumat
-1 ceapa medie
-2 catei de usturoi
-1 legatura patrunjel verde (eu am pus uscat, ca doar asa am avut)
-1 felie mare de paine sau doua jumatati de felie
-2 linguri pesmet
-2 linguri faina
-sare
-piper
-boia de ardei
-putin lapte vegetal sau apa pentru inmuiat painea
Mai intai se inmoaie painea in lapte vegetal neindulcit sau puteti folosi doar apa.
Apoi se stoarce si se faramiteaza painea. Se rade pe razatoarea mica tofu natur si cel afumat. (Eu folosesc tofu de la Lidl pentru ca e si iefti si la fel de bun ca orice alt tofu mai scump. )
Se adauga ceata tocata, usturoiul zdrobit, condimentele, faina si pesmetul si se framanta cu mana pana se amesteca bine ingredientele.
Cu palmele usor umezite se formeaza chiftelele de marimea dorita si se prajesc in ulei incins, la foc mic. Se scot pe hartie absorbanta sa se dreneze surplusul de ulei. Se servesc cu un sos la alegere, cu piure de cartofi, cu legume, cu o salata de rosii si castraveti, cu ce va place.
Comentarii
Trimiteți un comentariu