Treceți la conținutul principal

Chec vegan cu afine si lamaie

 

Acest chec de post cu afine si lamaie este preferatul lui Alex. Doar in aceasta vara l-am facut de trei ori si pana acum nu am avut timp sa-l postez pe blog.

Reteta e de pe blogul Diva in bucatarie.

Ingrediente:

-350 g faina 

-30 g amidon alimentar

-1 varf de cutit sare

-1 plic praf de copt

-1 banana coapta

-180 g zahar

-200 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, migdale, etc.)

-50 ml apa minerala

-120 ml ulei

-1 lingurita pasta de vanilie

-coaja si sucul unei lamai bio

-150 g afine


Decor:

-100 g zahar pudra

-1-2 lingurite suc de lamaie

cateva afine si frunze de menta


Intr-un bol se pun toate ingredientele uscate (faina, zahar, amidon, praf de copt, sare) si se amesteca. Peste ingredientele uscate, se pun lichidele (uleiul, laptele, sucul de lamaie, apa minerala) apoi coaja de lamaie, vanilia si banana pasata. 

Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza, apoi se toarna jumatate intr-o tava de chec, se pun afinele, apoi restul din compozitie si din restul de afine. 

Se coace checul in cuptorul preincalzit la 170 C, cu ventilatie, timp de 40 minute. 

Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie. Cand checul e copt, se scoate din cuptor si se glazureaza.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...