Treceți la conținutul principal

Omleta vegana din faina de naut

 


Am facut-o si pe asta! Bucataria vegana e foarte ofertanta. Descopar si eu pe zi ce trece acest lucru. In continuare e o provocare pentru mine sa caut si sa-i pregatesc lui Alex fel de fel de bunatati. 

Ieri i-am pregatit la micul dejun o omleta vegana din faina de naut. I-a placut maxim. Nu pot spune ca pe mine m-a dat pe spate, dar lui i-a placut si a zis ca trebuie sa-i mai fac. Sigur ca se poate imbunatati si ma gandesc deja ca ar fi foarte buna cu leurda. Am inteles ca daca se foloseste sare neagra (nici nu stiam ca exista asa ceva), aceea are un gust de oua si omleta va semana mai mult cu una facuta cu oua. Eu am pus sare obisnuita.

De aceasta data am adaugat doar ceapa, ardei si ciuperci, pentru voiam sa fiu sigura ca reusesc sa fac ceva care sa semene cu o omleta si sa nici nu se lipeasca de tigaie. 

Ingrediente omleta:

-100 g faina de naut

-200 ml apa

-2 linguri fulgi de drojdie inactiva

-1 lingurita pudra de usturoi

-sare 

-piper

-putina boia afumata

-un varf de cutit pudra de curcuma

-1 lingurita praf de copt

-1 lingurita otet de mere 

+

-1 ceapa

-1 ardei capia

-1 ciuperca mare sau doua mai mici

-putin patrunjel verde (am avut doar uscat)

-2 linguri ulei

Mai intai se toaca ceapa marunt, se taie ardeiul cubulete si ciuperca feliute subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta se calesc legumele (mai intai ceapa si ardeiul si dupa ce acestea s-au inmuiat, se adauga ciupercile). Se calesc legumele pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci.

Toate ingredientele uscate se pun intr-un bol. Treptat se adauga apa si se amesteca bine cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Peste compozitia de omleta se adauga legumele calite. 

Se toarna compozitia in tigaia unsa cu ulei si se coace omleta la foc mic aproximativ 10 minute. Tigaia trebuie acoperita cu un capac, astfel se va coace uniform si deasupra si nu va fi lipicioasa. Se ia capacul deoparte si se pune o farfurie peste omleta din tigaie, se rastoarna omleta pe farfurie si se pune inapoi omleta, astfel incat sa se coaca si pe partea cealalta. Mai lasam omleta 5 minute sa se coaca apoi o scoatem rasturnand-o pe farfurie. 

Se serveste cu o salata de legume si verdeturi sau cu ketchup, sosul preferat, etc.

 


 









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...