Treceți la conținutul principal

Omleta vegana din faina de naut

 


Am facut-o si pe asta! Bucataria vegana e foarte ofertanta. Descopar si eu pe zi ce trece acest lucru. In continuare e o provocare pentru mine sa caut si sa-i pregatesc lui Alex fel de fel de bunatati. 

Ieri i-am pregatit la micul dejun o omleta vegana din faina de naut. I-a placut maxim. Nu pot spune ca pe mine m-a dat pe spate, dar lui i-a placut si a zis ca trebuie sa-i mai fac. Sigur ca se poate imbunatati si ma gandesc deja ca ar fi foarte buna cu leurda. Am inteles ca daca se foloseste sare neagra (nici nu stiam ca exista asa ceva), aceea are un gust de oua si omleta va semana mai mult cu una facuta cu oua. Eu am pus sare obisnuita.

De aceasta data am adaugat doar ceapa, ardei si ciuperci, pentru voiam sa fiu sigura ca reusesc sa fac ceva care sa semene cu o omleta si sa nici nu se lipeasca de tigaie. 

Ingrediente omleta:

-100 g faina de naut

-200 ml apa

-2 linguri fulgi de drojdie inactiva

-1 lingurita pudra de usturoi

-sare 

-piper

-putina boia afumata

-un varf de cutit pudra de curcuma

-1 lingurita praf de copt

-1 lingurita otet de mere 

+

-1 ceapa

-1 ardei capia

-1 ciuperca mare sau doua mai mici

-putin patrunjel verde (am avut doar uscat)

-2 linguri ulei

Mai intai se toaca ceapa marunt, se taie ardeiul cubulete si ciuperca feliute subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta se calesc legumele (mai intai ceapa si ardeiul si dupa ce acestea s-au inmuiat, se adauga ciupercile). Se calesc legumele pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci.

Toate ingredientele uscate se pun intr-un bol. Treptat se adauga apa si se amesteca bine cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Peste compozitia de omleta se adauga legumele calite. 

Se toarna compozitia in tigaia unsa cu ulei si se coace omleta la foc mic aproximativ 10 minute. Tigaia trebuie acoperita cu un capac, astfel se va coace uniform si deasupra si nu va fi lipicioasa. Se ia capacul deoparte si se pune o farfurie peste omleta din tigaie, se rastoarna omleta pe farfurie si se pune inapoi omleta, astfel incat sa se coaca si pe partea cealalta. Mai lasam omleta 5 minute sa se coaca apoi o scoatem rasturnand-o pe farfurie. 

Se serveste cu o salata de legume si verdeturi sau cu ketchup, sosul preferat, etc.

 


 









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b