Am facut-o si pe asta! Bucataria vegana e foarte ofertanta. Descopar si eu pe zi ce trece acest lucru. In continuare e o provocare pentru mine sa caut si sa-i pregatesc lui Alex fel de fel de bunatati.
Ieri i-am pregatit la micul dejun o omleta vegana din faina de naut. I-a placut maxim. Nu pot spune ca pe mine m-a dat pe spate, dar lui i-a placut si a zis ca trebuie sa-i mai fac. Sigur ca se poate imbunatati si ma gandesc deja ca ar fi foarte buna cu leurda. Am inteles ca daca se foloseste sare neagra (nici nu stiam ca exista asa ceva), aceea are un gust de oua si omleta va semana mai mult cu una facuta cu oua. Eu am pus sare obisnuita.
De aceasta data am adaugat doar ceapa, ardei si ciuperci, pentru voiam sa fiu sigura ca reusesc sa fac ceva care sa semene cu o omleta si sa nici nu se lipeasca de tigaie.
Ingrediente omleta:
-100 g faina de naut
-200 ml apa
-2 linguri fulgi de drojdie inactiva
-1 lingurita pudra de usturoi
-sare
-piper
-putina boia afumata
-un varf de cutit pudra de curcuma
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita otet de mere
+
-1 ceapa
-1 ardei capia
-1 ciuperca mare sau doua mai mici
-putin patrunjel verde (am avut doar uscat)
-2 linguri ulei
Mai intai se toaca ceapa marunt, se taie ardeiul cubulete si ciuperca feliute subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta se calesc legumele (mai intai ceapa si ardeiul si dupa ce acestea s-au inmuiat, se adauga ciupercile). Se calesc legumele pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci.
Toate ingredientele uscate se pun intr-un bol. Treptat se adauga apa si se amesteca bine cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Peste compozitia de omleta se adauga legumele calite.
Se toarna compozitia in tigaia unsa cu ulei si se coace omleta la foc mic aproximativ 10 minute. Tigaia trebuie acoperita cu un capac, astfel se va coace uniform si deasupra si nu va fi lipicioasa. Se ia capacul deoparte si se pune o farfurie peste omleta din tigaie, se rastoarna omleta pe farfurie si se pune inapoi omleta, astfel incat sa se coaca si pe partea cealalta. Mai lasam omleta 5 minute sa se coaca apoi o scoatem rasturnand-o pe farfurie.
Se serveste cu o salata de legume si verdeturi sau cu ketchup, sosul preferat, etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu