Treceți la conținutul principal

Ciuperci pleurotus la cuptor

 

Aceasta reteta de ciuperci pleurotus la cuptor, reprezinta o alternativa la clasica friptura la cuptor. :) 

Trebuie sa va spun ca pe mine m-a cucerit aceasta reteta, dar poate si pentru ca imi plac foarte mult ciupercile pleurotus. Imi place textura lor, usor cauciucata, dar si gustul si faptul ca pot fi preparate in mai multe moduri. 

Dupa cum stiti, ciupercile contin in proportie de aproximativ 80% apa, astfel ca in timpul gatirii scad foarte mult. Eu am pregatit doua caserole de ciuperci si au rezultat 4 portii generoase. 

Ingrediente:

-2 caserole a 500 g, ciuperci pleurotus

-4 linguri sos de soia

- linguri ulei de masline

-4-5 catei de usturoi (sau dupa gust)

-piper

-boia de ardei dulce

-fulgi de chili


Am desfacut in "buchete" mai mici ciupercile pleurotus si am taiat putin din codite. Am amestecat toate ingredientele pentru marinada (sosul de soia, uleiul de masline, usturoiul zdrobit, piperul, boiaua dulce si fulgii de chili) si cu o pensula de silicon, am uns ciupercile. Apoi am asezat ciupercile intr-o tava pe hartie de copt si le-am pus in cuptorul preincalzit la 180C, unde le-am lasat 35 de minute. 

Am facut si un piure de cartofi cu telina si am adaugat putina "smantana: vegana sin cocos. Am servit cu o salata de castraveti si a rezultat un pranz delicios.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...