Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.
Am mai facut Parizer vegan din faina de naut, dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.
De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.
Ingrediente:
-1 cana linte rosie
-1 + 1/2 cana apa fierbinte
-1/2 ceapa
-1 lingurita praf de usturoi
-1 lingurita cimbru
-1 lingurita boia afumata
-1 lingurita amestec condimente pentru carnati
-2 linguri ulei de masline
-4-5 linguri fulgi drojdie inactiva
-1 lingura suc de lamaie
+
-1 + 1/2 cana apa
Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e bine sa ne pregatim vasul in care vom pune preparatul. In acest caz eu am folosit pahare de sticla pentru apa. Niste pahare cat mai drepte, cilindrice, care se ung cu ulei de masline, pentru a putea scoate cu usurinta parizerul din ele.
In vasul unui blender se pune o cana de linte rosie si o cana si jumatate apa fierbinte. Se lasa cel putin o jumatate de ora sa se umfle lintea rosie, apoi se adauga toate celelalte ingrediente mentionate in lista de mai sus. Se blendeaza bine pana rezulta o pasta fina. Cand am considerat ca am obtinut o pasta fina, am adaugat si restul de apa si am mai blendat 1 minut.
Se pune compozitia intr-un vas si se fierbe la foc mic, amestecand in continuu, timp de 8-10 minute, pana se va ingrosa ca o budinca. Compozitia o vom turna rapid in paharele pregatite. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca altfel, compozitia se va ingrosa. Lasam paharele sa se raceasca apoi le punem in frigider timp de minim 2 ore, dupa care putem scoate parizerul si il putem felia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu