Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit
indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si
se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci.
Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.
Ingrediente:
-500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale)
-100 ml frisca lichida vegetala
-3 linguri amidon de porumb
-4 linguri zahar
-1-2 linguri apa de trandafir (dupa gust)
-fistic crud, migdale, nuci tocate grosier
Intr-un vas se pune zaharul, amidonul si se toarna apoi laptele incalzit si frisca lichida. Se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu, pana se ingroasa. Se ia vasul de pe foc si se adauga apa de trandafiri. Se amesteca. Va fi usor fluida, nu chiar atat de groasa ca budinca obisnuita, dar asa trebuie sa fie. Pe masura ce se raceste va fi perfecta.
Se pune budinca in pahare sau cupe pentru deserturi si se decoreaza cu fistic si migdale tocate grosier. Se serveste rece. E foarte fina, aromata, un desert rapid, perfect.
Comentarii
Trimiteți un comentariu