Va place crema de zahar ars? Mie imi place foarte foarte mult.
Aceasta nu e o crema de zahar ars in adevaratul sens al cuvantului, dar gustul seamana foarte tare cu cel al cremei de zahar ars. In plus e vegana si poate fi consumata cu mare pofta si de cei care tin post sau care au intoleranta la lactoza sau la oua. Pe mine m-a cucerit.
Ingrediente:
-120 g zahar pentru caramelizat
-1 lingura apa
+
-1 l lapte vegetal (eu il folosesc pe cel din imagine pentru deserturi)
-110 g gris
-100 g zahar
-1/2 fiola esenta de vanilie
Mai intai se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza in forme de ceramica termorezistenta. Eu am 5 astfel de forme, doua mai mari si 3 mai mici. Se tapeteaza formele cu zaharul caramelizat si se lasa deoparte pana cand ne ocupam de budinca.
Punem laptele vegetal la fiert. Eu cumpar de la Lidl acest lapte din cocos si orez, care nici nu e scump si e si foarte bun pentru deserturi.
Cand laptele s-a infierbantat, se adauga grisul, zaharul, vanilia si se fierbe budinca de gris la foc mic, amestecand cu un tel in continuu, avand grija sa nu se prinda. Budinca nu va fi foarte groasa, va avea aproximativ consistenta unei smantani mai groase.
Se repartizeaza budinca in vasele tapetate cu zahar caramelizat si se pun vasele in cuptorul preincalzit la 170C timp de 30 minute.
Dupa acest timp, se lasa budinca sa se raceasca, apoi se pune in frigider minim 3 ore.
Cu un cutit cu lama subtire, se desprinde budinca pe margini, apoi se rastoarna pe o farfurie. E fina, cremoasa, delicioasa asa rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu