In acest week-end am incercat o noua reteta de branza vegana. Sursa mea de inspiratie, Recetas de Gri.
De aceasta data, am incercat sa fac o branza din arahide crude, doar ca eu nu am adaugat patrunjel verde ci uscat, pentru ca Alex a zis ca s-ar simti prea tare patrunjelul verde si nu crede ca i-ar placea. Nu am adaugat nici boia de ardei , am preferat sa la branza mai alba, nu atat de colorata cum e cea facuta de Gri.
Partea buna e ca aceste tipuri de branzeturi vegane, pe langa faptul ca sunt gustoase, se fac foarte usor si rapid. Trebuie doar sa punem seara la hidratat semintele/nucile caju/arahidele.
Am incercat pana acum sase tipuri de branzaturi vegane, pe blog am postat doar patru feluri pana acum, dar revin si cu celelalte variante. Pana acum toate mi-au placut, dar preferata mea e crema de branza din Floarea soarelui.
Desi am hidratat foarte bine arahidele, cred ca n-am mixat suficient amestecul, pentru ca branza nu a iesit foarte foarte fina. Dar oricum e foarte buna si cu siguranta o voi repeta, ba chiar ma gandesc sa adaug si amestecul provencal despre care se vorbeste in reteta originala.
Ingrediente:
-1 cana arahide crude hidratate minim 8 ore
-2 cani apa
-1-2 lingurita sare
-3 linguri amidon de manioc/tapioca (daca nu aveti, inlocuiti cu amidon de porumb)
-1 lingura amidon de porumb
-2 linguri ulei de masline
-1 lingurita pudra de usturoi
-piper negru macinat
-putin turmeric
Arahidele se pun seara in apa rece la hidratat si se lasa peste noapte. Au nevoie de 8 ore de hidratare.
In general orice seminte sau oleaginoase folosim la retetele vegane, e bine sa le lasam la hidratat peste noapte.
A doua zi se scurge apa de pe arahide si se spala bine arahidele sub jet de apa, intr-o strecuratoare.
Apoi, arahidele se pun in vasul blenderului impreuna cu o cana apa si se mixeaza bine. Se adauga apoi sarea, amidonurile, condimentele si uleiul de masline si inca o cana de apa si se blendeaza inca 2 minute. Compozitia rezultata se toarna intr-un vas si se adauga si patrunjelul uscat. Se fierbe la foc mic, amestecand in continuu, timp de 8-10 minute, pana se va ingrosa. Daca doriti, puteti adauga si alte ierburi aromate sau condimente dupa gust. Eu asa voi face. Se pune branza obtinuta in vase de ceramica unse cu ulei de masline iar dupa racire, se pastreaza in frigider pana la 5-7 zile. Trebuie acoperite cu folie alimentara, altfel se vor usca deasupra si vor face o pojghita. Acest lucru e valabil in cazul tuturor tipurilor de branzeturi.
Acest tip de branza vegana se poate folosi la pizza, sandvisuri, lasagna, tarte, etc. Se va topi frumos si e si gustoasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu