Treceți la conținutul principal

Branza vegana din arahide

 

In acest week-end am incercat o noua reteta de branza vegana. Sursa mea de inspiratie, Recetas de Gri

De aceasta data, am incercat sa fac o branza din arahide crude, doar ca eu nu am adaugat patrunjel verde ci uscat, pentru ca Alex a zis ca s-ar simti prea tare patrunjelul verde si nu crede ca i-ar placea. Nu am adaugat nici boia de ardei , am preferat sa la branza mai alba, nu atat de colorata cum e cea facuta de Gri. 

Partea buna e ca aceste tipuri de branzeturi vegane, pe langa faptul ca sunt gustoase, se fac foarte usor si rapid. Trebuie doar sa punem seara la hidratat semintele/nucile caju/arahidele. 

Am incercat pana acum sase tipuri de branzaturi vegane, pe blog am postat doar patru feluri pana acum, dar revin si cu celelalte variante. Pana acum toate mi-au placut, dar preferata mea e crema de branza din Floarea soarelui

Desi am hidratat foarte bine arahidele, cred ca n-am mixat suficient amestecul, pentru ca branza nu a iesit foarte foarte fina. Dar oricum e foarte buna si cu siguranta o voi repeta, ba chiar ma gandesc sa adaug si amestecul provencal despre care se vorbeste in reteta originala. 

Ingrediente:

-1 cana arahide crude hidratate minim 8 ore

-2 cani apa

-1-2 lingurita sare

-3 linguri amidon de manioc/tapioca (daca nu aveti, inlocuiti cu amidon de porumb)

-1 lingura amidon de porumb

-2 linguri ulei de masline

-1 lingurita pudra de usturoi

-piper negru macinat

-putin turmeric


Arahidele se pun seara in apa rece la hidratat si se lasa peste noapte. Au nevoie de 8 ore de hidratare. 

In general orice seminte sau oleaginoase folosim la retetele vegane, e bine sa le lasam la hidratat peste noapte. 

A doua zi se scurge apa de pe arahide si se spala bine arahidele sub jet de apa, intr-o strecuratoare. 

Apoi, arahidele se pun in vasul blenderului impreuna cu o cana apa si se mixeaza bine. Se adauga apoi sarea, amidonurile, condimentele si uleiul de masline si inca o cana de apa si se blendeaza inca 2 minute. Compozitia rezultata se toarna intr-un vas si se adauga si patrunjelul uscat. Se fierbe la foc mic, amestecand in continuu, timp de 8-10 minute, pana se va ingrosa. Daca doriti, puteti adauga si alte ierburi aromate sau condimente dupa gust. Eu asa voi face. Se pune branza obtinuta in vase de ceramica unse cu ulei de masline iar dupa racire, se pastreaza in frigider pana la 5-7 zile. Trebuie acoperite cu folie alimentara, altfel se vor usca deasupra si vor face o pojghita. Acest lucru e valabil in cazul tuturor tipurilor de branzeturi.

Acest tip de branza vegana se poate folosi la pizza, sandvisuri, lasagna, tarte, etc. Se va topi frumos si e si gustoasa.













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...