Treceți la conținutul principal

Branza vegana din arahide

 

In acest week-end am incercat o noua reteta de branza vegana. Sursa mea de inspiratie, Recetas de Gri

De aceasta data, am incercat sa fac o branza din arahide crude, doar ca eu nu am adaugat patrunjel verde ci uscat, pentru ca Alex a zis ca s-ar simti prea tare patrunjelul verde si nu crede ca i-ar placea. Nu am adaugat nici boia de ardei , am preferat sa la branza mai alba, nu atat de colorata cum e cea facuta de Gri. 

Partea buna e ca aceste tipuri de branzeturi vegane, pe langa faptul ca sunt gustoase, se fac foarte usor si rapid. Trebuie doar sa punem seara la hidratat semintele/nucile caju/arahidele. 

Am incercat pana acum sase tipuri de branzaturi vegane, pe blog am postat doar patru feluri pana acum, dar revin si cu celelalte variante. Pana acum toate mi-au placut, dar preferata mea e crema de branza din Floarea soarelui

Desi am hidratat foarte bine arahidele, cred ca n-am mixat suficient amestecul, pentru ca branza nu a iesit foarte foarte fina. Dar oricum e foarte buna si cu siguranta o voi repeta, ba chiar ma gandesc sa adaug si amestecul provencal despre care se vorbeste in reteta originala. 

Ingrediente:

-1 cana arahide crude hidratate minim 8 ore

-2 cani apa

-1-2 lingurita sare

-3 linguri amidon de manioc/tapioca (daca nu aveti, inlocuiti cu amidon de porumb)

-1 lingura amidon de porumb

-2 linguri ulei de masline

-1 lingurita pudra de usturoi

-piper negru macinat

-putin turmeric


Arahidele se pun seara in apa rece la hidratat si se lasa peste noapte. Au nevoie de 8 ore de hidratare. 

In general orice seminte sau oleaginoase folosim la retetele vegane, e bine sa le lasam la hidratat peste noapte. 

A doua zi se scurge apa de pe arahide si se spala bine arahidele sub jet de apa, intr-o strecuratoare. 

Apoi, arahidele se pun in vasul blenderului impreuna cu o cana apa si se mixeaza bine. Se adauga apoi sarea, amidonurile, condimentele si uleiul de masline si inca o cana de apa si se blendeaza inca 2 minute. Compozitia rezultata se toarna intr-un vas si se adauga si patrunjelul uscat. Se fierbe la foc mic, amestecand in continuu, timp de 8-10 minute, pana se va ingrosa. Daca doriti, puteti adauga si alte ierburi aromate sau condimente dupa gust. Eu asa voi face. Se pune branza obtinuta in vase de ceramica unse cu ulei de masline iar dupa racire, se pastreaza in frigider pana la 5-7 zile. Trebuie acoperite cu folie alimentara, altfel se vor usca deasupra si vor face o pojghita. Acest lucru e valabil in cazul tuturor tipurilor de branzeturi.

Acest tip de branza vegana se poate folosi la pizza, sandvisuri, lasagna, tarte, etc. Se va topi frumos si e si gustoasa.













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...