Treceți la conținutul principal

Postări

Drob vegan de naut cu leurda

  Aceasta reteta am vazut-o pe canalul Totul de casa si mi s-a parut usoara si interesanta. Prima data cand am facut acest drob, a iesit ca un pate, era moale si se putea unge pe paine. Acest lucru s-a datorat fainii de naut. Desi comand mereu de la Dried fruits, nu intotdeauna imi trimit faina pe care o comand. Cea in punga verde (pe care am folosit-o acum) e faina buna. Cea in ambalaj argintiu nu e buna. Bine, nu e buna pentru parizer/drob. Nu stiu de ce, dar am incercat de mai multe ori, si de fiecare data, si parizerul si drobul au iesit ca un pate. Dar pentru ca mai aveam o punga de faina buna, am facut un drob pentru Alex. Am folosit multa verdeata, doua legaturi mari de leurda care i-au dat un gust foarte bun. Nu am avut seminte de canepa si nici ulei din sambure de struguri. Am facut mici modificari, dar rezultatul a fost cel asteptat.  Ingrediente: -200 g făină de năut  -750 ml apa -1 lingurita vegeta naturala  -1 ceapa tocata marunt -sare dupa gust -2 linguri fulgi de drojdi

Brownie vegan cu unt de arahide si gem de capsune

  Una din prajiturile preferate de Alex era acest Brownie cu unt de arahide si dulceata de trandafiri   Ori de cate ori gaseam la Lidl dulceata de trandafiri, ii pregateam aceasta prajitura. Asta inainte de a deveni vegan. Intr-una din zile si-a amintit de aceasta prajitura si m-a intrebat daca nu pot sa o "veganizez". Nu am gasit dulceata de trandafiri, dar i-am facut prajitura cu gem de capsune. Am fost super incantat de rezultat si a zis ca trebuie repetata. Imgrediente: (tava 25/25) -160 g faina -30 g cacao -1 lingurita praf de copt -75 g zahar alb -75 g zahar brun -120 g unt de cocos sau margarina (eu prefer untul de cocos) -120 g ciocolata neagra cu 70% cacao -1 banana coapta zdrobita -60 ml cafea espresso -1 fiola esenta de vanilie + -3 linguri unt de arahide -3 linguri gem (de capsune am pus eu, dar puteti folosi ce va place) Ciocolata rupta bucatele se pune impreuna cu untul de cocos intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand

Paste in sos alb cremos, vegan

  Aceste paste in sos alb cremos si vegan pe deasupra, sunt foarte bune. Daca va spun ca pregatirea lor dureaza fix cat timp pierb pastele, n-o sa va vina sa credeti. In cateva maxim 10 minute e gata pranzul sau cina. Am vazut aceste paste tot pe Instagram, postate de Yoyorelala. Ingrediente: (1 portie generoasa, cu mult sos) -4 catei de usturoi -2 linguri ulei de masline -180 g tofu natur -1/2 cana apa in care au fiert pastele -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie -o mana frunze de spanac baby (eu am avut spanac obisnuit dar foarte fraged si proaspat) -piper proaspat rasnit -sare -100 g spaghete Mai intai se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Usturoiul se curata si se caleste in uleiul de masline.  Peste usturoi se adauga tofu usor faramtat si calim impreuna cu usturoiul 2-3 minute.  Apoi punem totul in blender impreuna cu o jumatate de cana de apa in care fierb spaghetele. (Eu  am pus doua polonice de apa). Adaugan sare, fulgii de drojdie inactiva si sucu

Rulouri vegane cu spanac si tofu

  Alex e mare fan placinte/tarte cu spanac. Inainte de a deveni vegan, ii placeau cu mult cascaval. Acum am inlocuit cascavalul cu tofu, dar vreau sa spun ca diferenta e aproape insesizabila. Au iesit atat de bune aceste rulouri incat in week-end le voi repeta. Ingrediente aluat: -500 g faina -1 lingurita sare -1 lingurita zahar -125 ml lapte vegetal -125 ml apa calduta -50 ml ulei de masline -1 plic drojdie uscata Aluatul, ca de fiecare data l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine se introduc mai intai ingredientele lichide, sarea, apoi faina, zaharul si drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire (la masina mea e programul nr. 8) si o lasam sa munceasca in locul nostru. La inceputul programului, cat timp masina framanta, e bine sa fim atenti, daca mai e nevoie de o lingura doua de faina in plus, o vom adauga, astfel incat sa rezulte o bila de aluat compacta, care sa nu se lipeasca de cuva masinii de paine.  Ingrediente umplutura: -500 g s

Branza vegana din arahide

  In acest week-end am incercat o noua reteta de branza vegana. Sursa mea de inspiratie, Recetas de Gri .  De aceasta data, am incercat sa fac o branza din arahide crude, doar ca eu nu am adaugat patrunjel verde ci uscat, pentru ca Alex a zis ca s-ar simti prea tare patrunjelul verde si nu crede ca i-ar placea. Nu am adaugat nici boia de ardei , am preferat sa la branza mai alba, nu atat de colorata cum e cea facuta de Gri.  Partea buna e ca aceste tipuri de branzeturi vegane, pe langa faptul ca sunt gustoase, se fac foarte usor si rapid. Trebuie doar sa punem seara la hidratat semintele/nucile caju/arahidele.  Am incercat pana acum sase tipuri de branzaturi vegane, pe blog am postat doar patru feluri pana acum, dar revin si cu celelalte variante. Pana acum toate mi-au placut, dar preferata mea e crema de branza din Floarea soarelui .  Desi am hidratat foarte bine arahidele, cred ca n-am mixat suficient amestecul, pentru ca branza nu a iesit foarte foarte fina. Dar oricum e foarte buna

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b