Treceți la conținutul principal

Drob vegan de naut cu leurda

 


Aceasta reteta am vazut-o pe canalul Totul de casa si mi s-a parut usoara si interesanta. Prima data cand am facut acest drob, a iesit ca un pate, era moale si se putea unge pe paine. Acest lucru s-a datorat fainii de naut. Desi comand mereu de la Dried fruits, nu intotdeauna imi trimit faina pe care o comand. Cea in punga verde (pe care am folosit-o acum) e faina buna. Cea in ambalaj argintiu nu e buna. Bine, nu e buna pentru parizer/drob. Nu stiu de ce, dar am incercat de mai multe ori, si de fiecare data, si parizerul si drobul au iesit ca un pate. Dar pentru ca mai aveam o punga de faina buna, am facut un drob pentru Alex. Am folosit multa verdeata, doua legaturi mari de leurda care i-au dat un gust foarte bun. Nu am avut seminte de canepa si nici ulei din sambure de struguri. Am facut mici modificari, dar rezultatul a fost cel asteptat. 

Ingrediente:

-200 g făină de năut 

-750 ml apa

-1 lingurita vegeta naturala 

-1 ceapa tocata marunt

-sare dupa gust

-2 linguri fulgi de drojdie inactiva

-1 ardei capia

-2 legaturi leurda

-1 legatura ceapa verde

-1 legatura patrunjel

-1 lingura pasta de ardei dulce

-100 ml suc de rosii

-ulei de masline


Mai intai curatam si spalam foarte bine verdeturile, astfel incat sa nu ramana fire de nisip.

Ceapa se toaca marunt, la fel si ardeiul capia si se calesc in uleiul de masline. 

Se adauga ceapa verde si leurda tocate marunt si se calesc pana se inmoaie legumele. Se adauga si patrunjelul tocat, sucul de rosii, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana se evapora apa. 

Apa se pune la fiert impreuna cu faina de naut, sarea si drojdia inactiva. Se amesteca in continuu, astfel incat sa nu se prinda si sa nu se arda. In momentul in care s-a ingrosat si arata cam ca o mamaliga, se ia vasul de pe foc si se adauga legumele si verdeturile calite. Se amesteca bine cu ajutorul unui blender vertical. Compozitia se toarna intr-o tava (de yena am folosit eu), unsa cu ulei de masline. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera tava cu folie alimentara si se pune in frigider. Dupa 3-4 ore, se poate felia frumos. Se serveste cu o salata sau in sendvisuri.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...