Aceasta reteta am vazut-o pe canalul Totul de casa si mi s-a parut usoara si interesanta. Prima data cand am facut acest drob, a iesit ca un pate, era moale si se putea unge pe paine. Acest lucru s-a datorat fainii de naut. Desi comand mereu de la Dried fruits, nu intotdeauna imi trimit faina pe care o comand. Cea in punga verde (pe care am folosit-o acum) e faina buna. Cea in ambalaj argintiu nu e buna. Bine, nu e buna pentru parizer/drob. Nu stiu de ce, dar am incercat de mai multe ori, si de fiecare data, si parizerul si drobul au iesit ca un pate. Dar pentru ca mai aveam o punga de faina buna, am facut un drob pentru Alex. Am folosit multa verdeata, doua legaturi mari de leurda care i-au dat un gust foarte bun. Nu am avut seminte de canepa si nici ulei din sambure de struguri. Am facut mici modificari, dar rezultatul a fost cel asteptat.
Ingrediente:
-200 g făină de năut
-750 ml apa
-1 lingurita vegeta naturala
-1 ceapa tocata marunt
-sare dupa gust
-2 linguri fulgi de drojdie inactiva
-1 ardei capia
-2 legaturi leurda
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura patrunjel
-1 lingura pasta de ardei dulce
-100 ml suc de rosii
-ulei de masline
Mai intai curatam si spalam foarte bine verdeturile, astfel incat sa nu ramana fire de nisip.
Ceapa se toaca marunt, la fel si ardeiul capia si se calesc in uleiul de masline.
Se adauga ceapa verde si leurda tocate marunt si se calesc pana se inmoaie legumele. Se adauga si patrunjelul tocat, sucul de rosii, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana se evapora apa.
Apa se pune la fiert impreuna cu faina de naut, sarea si drojdia inactiva. Se amesteca in continuu, astfel incat sa nu se prinda si sa nu se arda. In momentul in care s-a ingrosat si arata cam ca o mamaliga, se ia vasul de pe foc si se adauga legumele si verdeturile calite. Se amesteca bine cu ajutorul unui blender vertical. Compozitia se toarna intr-o tava (de yena am folosit eu), unsa cu ulei de masline. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera tava cu folie alimentara si se pune in frigider. Dupa 3-4 ore, se poate felia frumos. Se serveste cu o salata sau in sendvisuri.
Comentarii
Trimiteți un comentariu