Treceți la conținutul principal

Postări

Inghetata vegana din banane

  De cele mai multe ori, cumpar mai multe banane decat se mananca. Cand coaja incepe sa se pateze si sa devina maronie, nimeni nu prea mai mananca bananele, astfel ca ajung fie in banana bread, fie in congelator. Cand congelez bananele, le tai felii si le pun in pungi. Iar din bananele congelate, pregatesc o inghetata vegana delicioasa, simpla sau in diferite combinatii.  Se poate face inghetata dintr-un singur ingredient, adica bananele congelate. Sar puteti adauga fructe de padure, cacao, ciocolata, rom si stafide, vanilie, in functie de preferinte. De aceasta data am facut o inghetata cu afine si una cu cacao. Le-am pus putin in congelator, dar.intr-o singura cutie, pentru ca nu aveam suficient loc , pentru doua cutii.  Ingrediente : -2 banane congelate -1 lingura cacao -1 lingura crema de cocos sau 2 linguri lapte vegetal -1 lingurita miere   Se pun toate ingredientele in vasul blenderului vertical si se mixeaza pana rezulta o inghetata fina si cremoasa. Se poate servi imediat, sau

Prajitura vegana cu piersici si caramel

  Aceasta prajitura rasturnata se poate face cu orice fructe doriti. Va fi la fel de buna si aromata si cu mere, nectarine, pere, prune, visine, ananas din compot sau ce va place.  Ingrediente (forma de tort cu diametru 22 cm): -4 piersici -180 g zahar  -220 ml lapte vegetal -1 lingurita scortisoara -1 lingurita esenta de vanilie -coaja rasa de la o lamaie -60 ml ulei vegetal -280 g faina -1 plic praf de copt + - 5 linguri zahar brun pentru caramel Mai intai se pregateste o forma de copt sau o cratita cu diametru 22 cm. Eu prefer sa folosesc hartia de copt, astfel ca am pus pe fundul formei hartie de copt, iar marginea am uns-o cu ulei de cocos si am presarat putina faina. Se spala piersicile, se sterg cu un prosop si se taie in sferturi si se pun in tava pregatita, peste hartia de copt.  Se caramelizeaza zaharul, avand grija sa nu se arda, pentru ca va fi amar. Caramelul se toarne peste piersici. Intr-un bol se pune zaharul, uleiul , laptele si vanilia si se amesteca cu un tel. Se a

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru uscat  -1 lingu

Batoane cu ovaz si capsune

  Am facut pe repede inainte aceasta prajitura vegana in special pentru Alex. Dar ne-a placut tuturor. E atat de buna incat cu greu te poti opri la o singura bucata. I-am spus "Baton cu ovaz si capsune", pentru ca seamana la gust si textura cu clasicele batoane de cereale.  Aceasta prajitura se face foarte rapid si usor si puteti inlocui gapsunele cu zmeura (daca nu va deranjeaza semintele fructelor), afine, cirese, visine, caise, prune. Cu siguranta va fi la fel de buna cu orice fruct. Ingrediente: (tava 25/25) -150 g faina alba -150 g fulgi de ovaz -1 lingurita praf de copt -120 g zahar -150 g unt de cocos/margarina (sau unt, daca nu doriti o prajitura de post) -1 praf de sare Umplutura: -500 g capsune -2 linguri amidon  -1 lingura suc de lamaie -4 linguri zahar -1 plic zahar vanilat Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se toarna peste ele untul de cocos topit. Se amesteca pana incepe sa se lege compozitia. 2/3 din aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu ha

Prajitura vegana cu mere

  Aveam cateva mere "obosite", pe care nu le mai manca nimeni si m-am gandit sa le transform intr-o prajitura vegana. O prajitura simpla si aromata, dar pe care ar fi trebuit sa o coc intr-o forma mai mare, sa nu se "bronzeze" atat de tare merele de deasupra. Cuptorul meu electric e unul mic, neincorporabil si rezistentele sunt mai apropiate decat intr-un cuptor clasic, motiv pentru care eu coc la temperatura mai mica decat vad la unele retete si tot se intampla sa se bronzeze mai mult decat e cazul.   Prajitura se poate coace si in forma de chec doar ca eu am vrut sa aiba un aspect frumos, de floare si am ales o forma de tort. Cam mica forma mea, cu diametru 18 cm. Una de 20 ar fi fost ideala.  Ingrediente: -4-5 mere (in functie de marime) -180 g zahar  -220 ml lapte vegetal -1 lingurita scortisoara -1 lingurita esenta de vanilie -coaja rasa de la o lamaie -60 ml ulei vegetal -280 g faina -1 plic praf de copt Mai intai se curata merele si se feliaza. Un mar mai mar