Aceasta prajitura rasturnata se poate face cu orice fructe doriti. Va fi la fel de buna si aromata si cu mere, nectarine, pere, prune, visine, ananas din compot sau ce va place.
Ingrediente (forma de tort cu diametru 22 cm):
-4 piersici
-180 g zahar
-220 ml lapte vegetal
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie
-60 ml ulei vegetal
-280 g faina
-1 plic praf de copt
+
- 5 linguri zahar brun pentru caramel
Mai intai se pregateste o forma de copt sau o cratita cu diametru 22 cm. Eu prefer sa folosesc hartia de copt, astfel ca am pus pe fundul formei hartie de copt, iar marginea am uns-o cu ulei de cocos si am presarat putina faina.
Se spala piersicile, se sterg cu un prosop si se taie in sferturi si se pun in tava pregatita, peste hartia de copt.
Se caramelizeaza zaharul, avand grija sa nu se arda, pentru ca va fi amar. Caramelul se toarne peste piersici.
Intr-un bol se pune zaharul, uleiul , laptele si vanilia si se amesteca cu un tel. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza ingredientele. Compozitia va semana cu una de pancakes.
Compozitia se toarna in tava de tort peste piersici.
Se coace prajitura timp de o ora la 170 C. Daca folositi o tava cu diametru mai mare, veti coace prajitura 50 minute.
E bine sa lasati prajitura sa se raceasca in forma de tort, pentru ca fiind o prajitura vegana, fara oua, nu e foarte stabila. Dupa ce s-a racit, se intoarce pe un platou si se indeparteaza inelul detasabil.
Este foarte buna si aromata, nici nu veti sesiza ca e o prajitura vegana.
Comentarii
Trimiteți un comentariu