Treceți la conținutul principal

Batoane cu ovaz si capsune

 

Am facut pe repede inainte aceasta prajitura vegana in special pentru Alex. Dar ne-a placut tuturor. E atat de buna incat cu greu te poti opri la o singura bucata. I-am spus "Baton cu ovaz si capsune", pentru ca seamana la gust si textura cu clasicele batoane de cereale. 

Aceasta prajitura se face foarte rapid si usor si puteti inlocui gapsunele cu zmeura (daca nu va deranjeaza semintele fructelor), afine, cirese, visine, caise, prune. Cu siguranta va fi la fel de buna cu orice fruct.

Ingrediente: (tava 25/25)

-150 g faina alba

-150 g fulgi de ovaz

-1 lingurita praf de copt

-120 g zahar

-150 g unt de cocos/margarina (sau unt, daca nu doriti o prajitura de post)

-1 praf de sare


Umplutura:

-500 g capsune

-2 linguri amidon 

-1 lingura suc de lamaie

-4 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat


Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se toarna peste ele untul de cocos topit. Se amesteca pana incepe sa se lege compozitia. 2/3 din aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se taseaza cu o lingura. (Vedeti in poza cum trebuie sa arate.) 

Se pune tava in cuptorul preincalzit la 170 C caldura sus-jos si se coace timp de 10 minute. 

Intre timp, se curata, se spala si se taie capsunele in sferturi sau daca sunt foarte mari, in bucati mai mici. Se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si amidonul.

Dupa cele 10 minute, se scoate tava din cuptor. Peste blat/biscuite se repartizeaza compozitia de capsune iar deasupra restul de 1/3 din compozitia cu ovaz. Se mai coace prajitura 30-35 minute, pana devine aurie deasupra. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se serveste cu mare pofta.














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...