Curry de naut sau Chana Masala e o reteta traditionala indiana. Chana inseamna naut si este baza acestei retete. Mie imi place foarte tare nautul si retetele pe baza de naut, astfel ca il folosesc destul de des. Explozia de arome din aceasta reteta o sa va cucereasca garantat. In plus, aceasta e mancarea favorita a doctorasului meu. Astfel ca ii pregatesc fie doar cu naut, fie in combinatii de naut si cartof dulce sau naut si tofu. Ingrediente: -300 g naut uscat (sau 2 conserve de naut) -1 conserva de rosii -1 cutie lapte de cocos -1 bucata ghimbir (cam o lingura ghimbir ras) -1 ceapa -3 catei de usturoi -1 lingurita garam masala -1 lingurita chimion -1/2 lingurita pudra de curcuma -sare dupa gust -1 lingurita pudra de chili -1 lingura ulei -patrunjel verde sau coriandru Pentru aceasta reteta am folosit naut uscat pe care l-am pus seara la hidratat in apa rece si l-am lasat peste noapte sa se umfle. Apoi , dimineata am schimbat apa si am pus nautul la fiert in oala Tefal on