Treceți la conținutul principal

Mini tarte vegane cu mere

 

Aceste mini tarte cu mere sunt fragede si aromate, perfecte pentru un rasfat in week-end. Se fac usor si rapid si se termina si mai rapid.

Ingrediente aluat fraged:

-250 g faina

-1 lingura zahar pudra

-125 g unt vegetal/margarina/ulei de cocos

-1-2 linguri apa rece


Umplutura:

-4 mere

-1 lingura zeama de lamaie

-1 lingurita ulei de cocos

-4 linguri zahar brun

-1/2 lingurita scortisoara

-1 lingura amidon 

-50 ml apa


Pentru aluat, se pune faina, zaharul pudra si margarina rece, taiata in bucati, intr-un vas. Se amesteca ingredientele si se adauga si apa rece. Vom obtine o bila de aluat neted si nelipicios.

(Eu am cumparat din Carrefour ceea ce se cheama unt vegan, foarte scump si consider ca nu se justifica pretul, cand de fapt nu e mare diferenta intre acest unt si o margarina pentru prajituri, care e mult mai ieftina.)

Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. 

Merele se curata de coaja si de cotoare, Se taie in cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga uleiul de cocos, zaharul brun si scortisoara si se calesc pana se inmoaie. Se amesteca amidonul cu apa si se toarna peste mere, apoi se mai gatesc pana se ingroasa.

Aluatul de tarta se scoate din frigider si se intinde intr-o foaie de 5-6 mm grosime. Se decupeaza cu o forma de cerc si se pun cercurile intr-o tava de briose. Astfel vor arata ca niste cosulete. Se repartizeaza merele in fiecare cosulet si se coc tartele in cuptorul preincalzit la 170 C timp de 30 minute. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, apoi se scot cu grija, sa nu se rupa. 

Se pot pudra cu zahar, dupa racirea completa. Mi-au iesit 12 bucati.

(Mie mi-a mai ramas aluat de tarta, asadar incercat sa decupati cercuri mai mari din aluat, sau mai suplimentati umplutura.)













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...