Treceți la conținutul principal

Mini tarte vegane cu mere

 

Aceste mini tarte cu mere sunt fragede si aromate, perfecte pentru un rasfat in week-end. Se fac usor si rapid si se termina si mai rapid.

Ingrediente aluat fraged:

-250 g faina

-1 lingura zahar pudra

-125 g unt vegetal/margarina/ulei de cocos

-1-2 linguri apa rece


Umplutura:

-4 mere

-1 lingura zeama de lamaie

-1 lingurita ulei de cocos

-4 linguri zahar brun

-1/2 lingurita scortisoara

-1 lingura amidon 

-50 ml apa


Pentru aluat, se pune faina, zaharul pudra si margarina rece, taiata in bucati, intr-un vas. Se amesteca ingredientele si se adauga si apa rece. Vom obtine o bila de aluat neted si nelipicios.

(Eu am cumparat din Carrefour ceea ce se cheama unt vegan, foarte scump si consider ca nu se justifica pretul, cand de fapt nu e mare diferenta intre acest unt si o margarina pentru prajituri, care e mult mai ieftina.)

Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. 

Merele se curata de coaja si de cotoare, Se taie in cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga uleiul de cocos, zaharul brun si scortisoara si se calesc pana se inmoaie. Se amesteca amidonul cu apa si se toarna peste mere, apoi se mai gatesc pana se ingroasa.

Aluatul de tarta se scoate din frigider si se intinde intr-o foaie de 5-6 mm grosime. Se decupeaza cu o forma de cerc si se pun cercurile intr-o tava de briose. Astfel vor arata ca niste cosulete. Se repartizeaza merele in fiecare cosulet si se coc tartele in cuptorul preincalzit la 170 C timp de 30 minute. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, apoi se scot cu grija, sa nu se rupa. 

Se pot pudra cu zahar, dupa racirea completa. Mi-au iesit 12 bucati.

(Mie mi-a mai ramas aluat de tarta, asadar incercat sa decupati cercuri mai mari din aluat, sau mai suplimentati umplutura.)













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b