Treceți la conținutul principal

Strudel cu dovleac

 

Trebuie sa recunosc ca nu sunt mare fana a dovleacului, dar pentru ca am mai facut prajituri vegane cu dovleac si anume Chec cu dovleac si ciocolata, un chec absolut delicioas care pana si mie imi place si aceasta Prajitura cu dovleac si crema de caju, am zis sa fac si niste strudele cu dovleac si alune crocante. 

Am si facut exact ce mi-am propus, doar ca veganul meu n-a fost deloc incanta de rezultat, prin urmare ne-a ramas noua tot desertul. 

Ingrediente:

-1 pachet foi de placinta

-1 kg dovleac placintar ras 

-6 linguri zahar (sau mai mult, daca preferati mai dulce)

-1 lingurita scortisoara

+

-100 g alune/nuci 

-3 linguri pesmet

-putin ulei pentru stropit foile de placinta


Dovleacul se curata de coaja, se taie in buccati si se rade pe razatoarea cu gauri mari. Se amesteca cu zaharul si de pune intr-o tigaie antiaderenta. Se caleste pana se inmoaie si se evapora apa. 

Foile de placinta se desfac cu grija. In pachet erau 14 foi de placinta, astfel ca am facau un strudel cu 4 foi si doua cu cate 5 foi. Foile le-am stropit intre ele cu putin ulei. Apoi am presarat o lingura de pesmet, am pus 1/3 din dovleac si peste dovleac am presarat alunele rumenite si macinate grosier.Am rulat si am pus sulurile in tava pe hartie de copt.

Am copt strudelele timp de 30 minute la 170C. 

Le-am pudrat cu zahar cat inca erau caldute, apoi dupa ce s-au racit, le-am taiat.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b