Treceți la conținutul principal

Strudel cu dovleac

 

Trebuie sa recunosc ca nu sunt mare fana a dovleacului, dar pentru ca am mai facut prajituri vegane cu dovleac si anume Chec cu dovleac si ciocolata, un chec absolut delicioas care pana si mie imi place si aceasta Prajitura cu dovleac si crema de caju, am zis sa fac si niste strudele cu dovleac si alune crocante. 

Am si facut exact ce mi-am propus, doar ca veganul meu n-a fost deloc incanta de rezultat, prin urmare ne-a ramas noua tot desertul. 

Ingrediente:

-1 pachet foi de placinta

-1 kg dovleac placintar ras 

-6 linguri zahar (sau mai mult, daca preferati mai dulce)

-1 lingurita scortisoara

+

-100 g alune/nuci 

-3 linguri pesmet

-putin ulei pentru stropit foile de placinta


Dovleacul se curata de coaja, se taie in buccati si se rade pe razatoarea cu gauri mari. Se amesteca cu zaharul si de pune intr-o tigaie antiaderenta. Se caleste pana se inmoaie si se evapora apa. 

Foile de placinta se desfac cu grija. In pachet erau 14 foi de placinta, astfel ca am facau un strudel cu 4 foi si doua cu cate 5 foi. Foile le-am stropit intre ele cu putin ulei. Apoi am presarat o lingura de pesmet, am pus 1/3 din dovleac si peste dovleac am presarat alunele rumenite si macinate grosier.Am rulat si am pus sulurile in tava pe hartie de copt.

Am copt strudelele timp de 30 minute la 170C. 

Le-am pudrat cu zahar cat inca erau caldute, apoi dupa ce s-au racit, le-am taiat.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Parizer vegan din caju

  Azi va aduc reteta celui mai bun parizer vegan din cate am incercat pana acum. Acesta e facut din nuci caju . Am mai facut parizer vegan din Parizer vegan din faina de naut ,  sau Parizer vegan din linte rosie . Ambele variante sunt bune, dar aceasta din caju e cea mai buna reteta vegana de parizer. Am vazut pe net reteta de parizer din migdale, am si cumparat migdale, doar ca ideea de a decoji fiecare migdala m-a facut sa tot aman pregatirea acelui parizer. Dar noroc ca am vazut pe instagram reteta parizerului din caju, postata de Yoyorelala si rapid am incercat-o si eu. E super bun, asa ca se va repeta saptamanal, cred.  Ingrediente: -1 cana caju (o cana de ceai obisnuita) -3 linguri ulei de masline -1 lingura suc de lamaie -5 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 ceapa mica -1 lingurita boia afumata sau boia dulce -1 lingurita pudra de usturoi -1 lingurita condimente pentru carnati -1 lingurita sare -1 crenguta cimbru proaspat sau o jumatate lingurita cimbru u...

Mahalabia vegana

  Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului, foarte popular in tarile din nordul Africii si in Turcia. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute, din lapte, amidon, zahar, optional frisca lichida si neaparat aromata cu apa de trandafiri. Deasupra se presara fistic tocat , petale de trandafiri (eu nu am avut), migdale, nuci. Cand am facut acest desert pentru prima data, ( Reteta se gaseste aici ), lui Alex i-a placut foarte tare. Astfel ca a fost printre primele deserturi pe care i le-am pregatit in varianta vegana, atunci cand el a decis sa adopte acest stil de viata. Fiind un desert extrem de rapid, gata in 10 minute, il pregatesc poate nu chiar saptamanal, dar cel putin o data la doua saptamani, spre incantarea lui. Ieri am avut timp si de pozat.  Ingrediente: -500 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, orez, migdale) -100 ml frisca lichida vegetala -3 linguri amidon de porumb -4 linguri zahar -1...