Treceți la conținutul principal

Postări

Crema tartinabila din tofu cu rosii uscate

  Aceasta crema tartinabila din tofu si rosii uscate a avut un succes fantastic.  Mereu caut sa pregatesc ceva "de uns pe painea" si aceasta crema e perfecta. Un mare plus e ca se face foarte usor si rapid. Ingrediente: -360 g tofu -100 g rosii uscate -50 ml ulei de masline -2 catei de usturoi -sare -piper -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie Se pun toate ingredientele in vasul robotului si se blendeaza pana se transforma intr-o crema fina. Se serveste pe paine prajita, dar merge perfect cu crackersi din faina integrala si seminte.   (Optional, puteti adauga cateva frunze de busuioc si fulgi de chilli, daca va place gustul picant. )

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care se invelesc strans

Sutlac vegan - budinca turceasca de orez cu lapte

  In week-end am pregatit o budinca de orez cu lapte, absolut delicioasa si super cremoasa. Trebuie sa recunosc ca nu sunt fan orez cu lapte. De fapt nu prea imi place orezul de nicio culoare. Dar trebuie sa recunosc ca aceasta budinca mi-a placut foarte tare. Ingrediente: -150 g orez cu bob rotund -400 ml apa -1 l lapte vegetal (am folosit lapte de soya) -150 g zahar (sau mai mult daca va place mai dulce) -40 g amidon (eu am folosit o budinca de vanilie, care de fapt e tot amidon, dar are o culoare mai frumoasa si aroma de vanilie) -1 lingurita esenta de vanilie Mai intai se fierbe orezul in apa, pana cand va absorbi toata apa. Eu l-am fiert in oala Tefal one pot, 10 minute la presiune. Astfel n-am avut niciun stres ca orezul se prinde de vas. :) Separat se amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele cald, apoi se fierbe la foc mic, amestecand in continuu. Cand laptele se infierbanta, adaugam orezul fiert si amestecam bine, apoi fierbem budinca pana incepe sa clocoteasca. Atentie

Tort cu mascarpone vegan si capsune

  Tort cu mascarpone vegan si jeleu de capsune Ingrediente blat: -180 g zahar  -220 ml lapte vegetal -1 lingurita scortisoara -1 lingurita esenta de vanilie -coaja rasa de la o lamaie -60 ml ulei vegetal -280 g faina -1 plic praf de copt Intr-un bol se pune zaharul, uleiul , laptele si vanilia si se amesteca cu un tel. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza ingredientele. Compozitia se toarna intr-o tava de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace blatul timp de 50 minute la 170 C.  Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se taie in trei foi egale. La aceste tipuri de blat vegan este foarte importans sa fie lasate sa se raceasca in forma in care au coapte, si abia apoi sa fie scoase si taiate, pentru ca altfel se vor rupe. Sirop: -150 ml apa -3 linguri zahar -1/2 fiola esenta de vanilie Ingrediente jeleu de capsune -500 g capsuni proaspete (cantarit

Cheesecake vegan cu capsuni

  Acesta e cel mai bun cheesecake vegan ever. Daca nu ma credeti pe cuvant, sper macar pozele sa va convinga.  Pentru crema am folosit tofu natur de la Lidl. De ce de la Lidl? Pentru ca e mult mai ieftin decat cel de la Inedit sau alte marci si diferente nu am observat intre acesta de la Lidl si alte marci mai scumpe. In plus este alb, nu e sarat, nu are niciun gust pregnant, astfel ca sa preteaza la prepararea oricarei retete. Inclusiv la aceasta de cheesecake copt.   Avantajul acestui cheesecake este ca se prepara foarte usor si cu greu va veti da seama ca nu e facut cu branza ci e 100% vegan.  Ce nu mi-a placut, daca se poate spune asa, este ca mi s-a parut prea tare crusta. Aici voi mai experimenta, pentru ca (cred eu) din cauza uleiului de cocos crusta devine mai tare decat as vrea eu. N-am alta explicatie, pentru ca am facut acest cheesecake si in varianta clasica la care am folosit unt si crusta a fost perfecta. Dar mai incerc. Ingrediente crusta: -250 g biscuiti digestivi -80 g

Caprese - Mozzarella vegana

  Aceasta "mozzarella" vegana este una cat se poate de reusita si gustoasa. Atat gustul cat si textura seamana cu cea a mozzarellei . De-a lungul celor doi ani de cand Alex a devenit vegan, am incercat mai multe retete de "branzaturi" vegane si aceasta a ramas favorita.  Reteta e una extrem de simpla si rapida iar rezultatul e unul super bun si reusit. Am pregatit de multe ori aceasta mozzarella, cu diferite tipuri de lapte vegetal.  Ingrediente: -200g lapte vegetal -220g iaurt vegan (cocos am folosit eu) -1 lingura suc de lamaie -50g ulei de cocos -40g amidon -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -1lingurita sare Intr-un vas am adaugat mai intai uleiul de cocos si l-am topit. Pentru ca uleiul de cocos la rece se solidifica, este important sa-l topim inainte de a-l folosi la prepararea mozzarellei. Peste ulei am adaugat restul de ingrediente, am omogenizat cu un tel si am pus la fiert la foc mic, amestecand in continuu. In momentul in care compozitia s-a ingrosat ca