Treceți la conținutul principal

Mici vegani

 

N-am sa va spun ca acesti mici sunt la fel de buni ca aceia originali, dar surprinzator, au miros de mici si sunt chiar buni. Pentru cineva care a adoptat dieta vegana...

Si cum eu incerc sa-i pregatesc  lui Alex tot ce stiu ca ii placea inainte de a deveni vegan, am cautat o reteta de mici. Reteta dupa care m-am ghidat e aceasta, doar ca eu n-am adaugat cacao in compozitie. Mi s-a parut aiurea sa pun cacao la mici. 

Ingrediente:

-100 g granule de soia

-200 ml apa clocotita

-100 g tofu afumat (cel de la Lidl e foarte bun si ieftin)

-50 g faina

-1 ceapa rosie

-3 catei de usturoi

-1 lingurita sare

-1/2 lingurita piper

-1 lingurita boia de ardei dulce 

-1/2 lingurita cimbru uscat

-1 lingurita bicarbonat de sodiu


Apa clocotita se toarna peste granulele de soia si se lasa deoparte 20 minute. In acest timp, granulele vor absorbi apa, se vor umfla si inmuia. Apoi se pun intr-o strecuratoare, se preseaza cu o lingura sa se scurga surplusul de apa. 

Peste granulele de soia se adauga tofu ras pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocat, condimentele si bicarbonatul. Se framanta bine cu mana pana se amesteca ingredientele si se formeaza micii. Mie mi-au iesit 10 bucati. Rulati micii cu palmele unse cu ulei. Se pun micii in frigider o ora, dupa care se prajesc in tigaia gril, pana se rumenesc pe toate partile. Dupa ce prind o usoara grusta, se acopera tigaia gril cu capac, sa se patrunda si pe interior. 

Aici e nevoie de atentie, pentru ca se lipesc de tigaie. Dara viitoare am sa-i pun intr-o tigaie antiaderenta sa nu mai am bataie de cap cu ei. 😀

Alex i-a mancat cu mustar si cartofi dulci facuti la cuptor si a zis ca pot sa mai fac. 😀










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b