Treceți la conținutul principal

Mici vegani

 

N-am sa va spun ca acesti mici sunt la fel de buni ca aceia originali, dar surprinzator, au miros de mici si sunt chiar buni. Pentru cineva care a adoptat dieta vegana...

Si cum eu incerc sa-i pregatesc  lui Alex tot ce stiu ca ii placea inainte de a deveni vegan, am cautat o reteta de mici. Reteta dupa care m-am ghidat e aceasta, doar ca eu n-am adaugat cacao in compozitie. Mi s-a parut aiurea sa pun cacao la mici. 

Ingrediente:

-100 g granule de soia

-200 ml apa clocotita

-100 g tofu afumat (cel de la Lidl e foarte bun si ieftin)

-50 g faina

-1 ceapa rosie

-3 catei de usturoi

-1 lingurita sare

-1/2 lingurita piper

-1 lingurita boia de ardei dulce 

-1/2 lingurita cimbru uscat

-1 lingurita bicarbonat de sodiu


Apa clocotita se toarna peste granulele de soia si se lasa deoparte 20 minute. In acest timp, granulele vor absorbi apa, se vor umfla si inmuia. Apoi se pun intr-o strecuratoare, se preseaza cu o lingura sa se scurga surplusul de apa. 

Peste granulele de soia se adauga tofu ras pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocat, condimentele si bicarbonatul. Se framanta bine cu mana pana se amesteca ingredientele si se formeaza micii. Mie mi-au iesit 10 bucati. Rulati micii cu palmele unse cu ulei. Se pun micii in frigider o ora, dupa care se prajesc in tigaia gril, pana se rumenesc pe toate partile. Dupa ce prind o usoara grusta, se acopera tigaia gril cu capac, sa se patrunda si pe interior. 

Aici e nevoie de atentie, pentru ca se lipesc de tigaie. Dara viitoare am sa-i pun intr-o tigaie antiaderenta sa nu mai am bataie de cap cu ei. 😀

Alex i-a mancat cu mustar si cartofi dulci facuti la cuptor si a zis ca pot sa mai fac. 😀










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...