De cand a devenit vegan, Alex are cateva feluri de mancare pe care le prefera si pe care trebuie sa i le gatesc des, cam la doua saptamani. In topul preferintelor se afla Curry de naut (Chana masala) . Aproape identic se pregateste si acest Vegan butter chicken. Sau am mai pregatit si un curry cu linte si cartof dulce. Toate i-au placut, astfel ca acum ma gandesc la o alta reteta de curry, pe care am vazut-o pe Instagram si anume, un curry cu mazare si ciuperci pleurotus.
Ingrediente:
-380 g tofu simplu (Lidl)
-putin ulei de masline
-2 linguri amidon de porumb
Ingrediente pentru sosul curry
-1 conserva de rosii
-1 cutie lapte de cocos
-1 bucata ghimbir (cam o lingura ghimbir ras)
-1 ceapa
-3 catei de usturoi
-1 lingurita garam masala
-1 lingurita chimion
-1/2 lingurita pudra de curcuma
-sare dupa gust
-1 lingurita pudra de chili
-1 lingura ulei
-patrunjel verde sau coriandru
Mai intai se pregatesc bucatile de tofu, astfel: Se taie fasii de grosimea unui deget, apoi fasiile se rup cu mana in bucati potrivite. Puteti sa le si taiati cu cutitul, dar daca le veti rupe cu mana, vor avea aspect asemanator cu bucatile din piept de pui. Bucatile de tofu se stropesc cu putin ulei de masline apoi se dau prin amidon de porumb si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptor pentru 20 minute la 180 C, pana cand bucatile de tofu se vor rumeni. In timp ce bucatile de tofu se rumenesc, ne ocupam de sosul curry.
Comentarii
Trimiteți un comentariu