Treceți la conținutul principal

Vegan butter chicken

 

De cand a devenit vegan, Alex are cateva feluri de mancare pe care le prefera si pe care trebuie sa i le gatesc des, cam la doua saptamani. In topul preferintelor se afla Curry de naut (Chana masala) . Aproape identic se pregateste si acest Vegan butter chicken. Sau am mai pregatit si un curry cu linte si cartof dulce. Toate i-au placut, astfel ca acum ma gandesc la o alta reteta de curry, pe care am vazut-o pe Instagram si anume, un curry cu mazare si ciuperci pleurotus.

Ingrediente:

-380 g tofu simplu (Lidl)

-putin ulei de masline

-2 linguri amidon de porumb


Ingrediente pentru sosul curry

-1 conserva de rosii

-1 cutie lapte de cocos

-1 bucata ghimbir (cam o lingura ghimbir ras)

-1 ceapa

-3 catei de usturoi

-1 lingurita garam masala

-1 lingurita chimion 

-1/2 lingurita pudra de curcuma

-sare dupa gust

-1 lingurita pudra de chili

-1 lingura ulei

-patrunjel verde sau coriandru


Mai intai se pregatesc bucatile de tofu, astfel: Se taie fasii de grosimea unui deget, apoi fasiile se rup cu mana in bucati potrivite. Puteti sa le si taiati cu cutitul, dar daca le veti rupe cu mana, vor avea aspect asemanator cu bucatile din piept de pui. Bucatile de tofu se stropesc cu putin ulei de masline apoi se dau prin amidon de porumb si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptor pentru 20 minute la 180 C, pana cand bucatile de tofu se vor rumeni. In timp ce bucatile de tofu se rumenesc, ne ocupam de sosul curry.

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se adauga si ghimbirul ras si calesc impreuna aproximativ 2 minute. Se adauga rosiile din conserva si condimentele si se fierbe sosul aproximativ 10 minute, pana incepe sa scada. Neaparat sa folositi chimion si nu chimen, pentru ca nu e acelasi lucru.  Se adauga  laptele de cocos , bucatile de tofu rumenite in cuptor si se mai fierb impreuna 10  minute, pana cand sosul va scadea suficient. Cam asta e tot, daca va place mancarea picanta puteti adauga mai mult chili. Presarati deasupra patrunjel verde sau coriandru. Ideal e sa folositi coriandru daca gasiti, daca nu, merge si patrunjel. Se serveste cu orez basmati de regula, dar Alex nu e prea incantat de aroma orezului basmati, astfel ca i-am pregatit un orez obisnuit, cu bob rotund la care am adaugat ceapa, ardei si morcov.  E o mancare simpla si delicioasa.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă de roșii -

Pulpe false (vegane)

  Pentru vegani, aceasta reteta este una de top. Una ce trebuie incercata. Cu siguranta vor fi impresionati de ea. Eu nu sunt vegana, dar as da oricand pulpele de pui adevarate pentru acestea false.  Sursa de inspiratie este, ca de obicei, Bianca Zapatka . Sigur ca pozele ei sunt fantastice si pulpele false pregatite de ea, arata intr-un mare fel. Eu cu siguranta am sa le repet imediat ce gasesc ingredientele necesare. Deocamdata postez reteta pentru a-mi fi mie mai usor sa o gasesc si sa nu mai fiu nevoita sa pierd timp traducand.  In esenta, e nevoie de conserva de jackfruit, ciuperci pleurotus si foi de orez. Si evident multe condimente, sos de soia, sos de rosii, etc.  Pana acum n-am vazut/cumparat conserva de jackfruits. Asa conservate, arata ca niste bucati de ton din conserva. Si textura seamana insa gustul e unul neutru. In cazul in care nu gasiti, se pot omite din reteta sau inlocui cu ciuperci pleurotus.  Ea a folosit, pentru un aspect cat mai frumos si apropiat de cel al pul

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inainte de a ne apuca de reteta propriuzisa, e b