Treceți la conținutul principal

Rulouri vegane cu mere si scortisoara

 

Saptamana trecuta i-am facut lui Alex cele mai bune Vegan cinnamon rolls vegane. 

Ieri, pentru ca voia ceva bun si dulce am ales sa ii fac tot niste rulouri, de aceasta data cu mere caramelizate si scortisoara. Recunosc, am optat pentru aceasta varianta, pentru ca masina de paine ma ajuta mult, practic face toata treaba in locul meu. Ma rog, ce tine de framantat... Si cum nu aveam prea mult timp, a fost solutia salvatoare pentru o zi de duminica. 😀


Ingrediente aluat:

-500 g faina

-1 varf de cutit sare

-100 g zahar

-250 ml lapte vegetal (cocos in cazul de fata)

-1 plic zahar vanilat

-coaja rasa de la o lamaie bio

-80 ml ulei 

-1 plic drojdie uscata

-putina pudra de turmeric pentru culoare 
 
+
-1 lingura unt de cocos
-80 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara
-fulgi de migdale
 
 
Aluatul, ca de obicei, l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de paine am pus mai intai laptele caldut, uleiul, zaharul, sarea, aromele si la final faina, pudra de curcuma si drojdia uscata. Am setat masina pe programul de framantare si dospire si dupa o ora si jumatate am avut un aluat crescut, pufos si foarte matasos la atingere.
 
Umplutura:
-5 mere 
-100 g zahar
-1 lingurita scortisoara
-1 lingura unt de cocos 
-zeama de la o jumatate de lamaie 
 

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se stropesc imediat cu sucul de lamaie, pentru a evita oxidarea.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune untul de cocos si se adauga merele. se calesc 5 minute pana se evapora apa din ele. Se adauga zaharul si scortisoara si se gatesc merele pana se inmoaie . Merele se vor carameliza frumos.

Aluatul crescut se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Se unge cu untul de cocos moale, se presara zaharul brun si scortisoara. Se intind merele si se ruleaza aluatul. Cu un cutit care taie foarte bine, se imparte ruloul in 12 bucati egale, care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 
Peste rulouri puteti presara fulgi de migdale. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa rulourile sa creasca 20-30 minute.
Dupa acest timp, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 C (caldura sus-jos) si am copt rulourile 30 minute. In functie de ce fel de cuptor aveti, s-ar putea sa mai fie nevoie sa le lasati 5 minute.
Absolut senzationale, pufoase, delicioase.













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...

Salam vegan

  Ei bine, dupa ce am facut pana acum trei feluri de parizer vegan, carnati vegani, a venit si timpul salamului vegan. Si pot sa spun cu mana pe inima ca e mult mai bun decat mi-as fi putut imagina. Nu pot afirma cu certitudine ca e cel mai sanatos salam, deoarece contine gluten. Dar noi nu ne stim cu intoleranta la gluten, asadar, putem manca linistiti acest salam. In retetele vegane, glutenul se foloseste destul de mult in preparate care inlocuiesc carnea. De asemenea, pentru ca aceste preparate sa fie si gustoase, se folosesc multe condimente.  Pana acum, "mezelul"preferat al lui Alex, era parizerul din caju. Dar dupa ce am facut acest salam, a zis ca e mai bun decat parizerul.  Ideea e sa stea la frigider sa se raceasca bine de tot. Dupa racire se va intari si va avea textura unui salam uscat, se poate felia subtire si merge perfect in sandvisuri.  Ingrediente: -140 g gluten - 50 g făină de naut - 180 ml supă de legume sau apa - 2 linguri ulei - 1 lingura pastă d...