Treceți la conținutul principal

Mini strudele cu mere

 

Zilele trecute am vazut pe Facebook aceste mini strudele postate pe pagina Retete papa bun

Pentru ca sunt mereu in cautare de retete de post cu care sa-l rasfat pe veganul familiei, ieri am pregatit aceste strudele senzationale cu mere.

Reteta e extrem de simpla si nici nu veti pierde prea mult timp cu ele. Iar rezultatul va fi peste asteptari.

Eu am facut aluatul din jumatate din cantitatile postate de Gaby si tot mi-au iesit destul de multe (25 bucati), pentru ca am intins foaia ceva mai subtire si am pus multa umplutura de mere. 

Un lucru e sigur, cu acest aluat voi face si strudele cu dovleac si cu visine. Se pot face si cornulete de exemplu cu gem si nuca, rahat sau ce va place. 

Ingrediente:

-500 g faina

-1 praf sare

-1 plic drojdie uscata

-1 lingura zahar

-1 lingurita otet

-100 ml ulei

-200 ml lapte vegetal caldut (sau apa)

+

Pasta de faina si ulei pentru uns aluatul

-100 ml ulei

-5 linguri faina


Umplutura:

-8 mere curatate si date pe razatoarea mare

-1 lingura gris

-4 linguri zahar (sau dupa gust)

-1/2 lingurita scortisoara

-1/2 fiola esenta de vanilie


Pentru aluat, se pune intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Se adauga apoi otetul, uleiul si treptat laptele caldut. Eu am folosit lapte de soia, dar Gaby a folosit apa calduta, deci puteti folosi si apa. Orice ati folosi, lapte vegetal sau apa, n-o adaugati toata odata ci treptat. In functie de puterea de absorbtie a fainii, s-ar putea sa nu fie nevoie sa adaugati tot laptele. 

Se framanta rapid un aluat fin, elastic, nelipicios.

Intr-un bol mis, amestecati 100 ml ulei cu 5 linguri faina, pana rezulta o pasta cam de consistenta unei smantani mai groase. Nu trebuie sa curga. 

Aluatul se imparte in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Foaia se unge cu jumatate din pasta de faina+ulei si se ruleaza. Se procedeaza la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat. Cele doua suluri se vor pune in frigider timp de o ora.Intre timp ne vom ocupa de umplutura.

Merele se curata si se rad pe razatoarea mare. Se storc, astfel incat sa nu lase foarte mult suc la coacere. Peste mere se pune zaharul, aromele si grisul si se omogenizeaza. 

Fiecare bucata de aluat rulat se intinde cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 10 cm latime si se taie in bucati cat de cat egale (cam 10/6 cm). Pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingura de umplutura de mere si se formeaza strudelele (vezi imaginile).

 Se coc in cuptorul preincalzit la 170-180 C  (in functie de cuptor), caldura sus-jos, fara ventilatie , pana se rumenesc frumos. Dupa ce se racesc putin, se pudreaza cu zahar vanilat.













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Foie gras" vegan

  Ei bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente. Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.  Ingrediente: -500 g ciuperci champignon brune -200 g caju hidratat peste noapte -220 g ulei de cocos -2 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite rase pasta de tomate -2 linguri coniac -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper proaspat macinat -1/2 lingurita condiment pentru turta dulce Mod de preparare: Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore. Ciuper...

Parizer vegan din linte rosie

      Aceasta este o varianta 100% sanatoasa a parizerului, desi gustul e destul de departe de cel cu care eram obisnuiti noi. Dar important e ca e gustos, sanatos si arata aproape ca un parizer adevarat.  Am mai facut Parizer vegan din faina de naut , dar Alex zice ca acesta din linte e mai bun.  De asemenea, am facut un parizer din ciuperci si nuci (nu il am pe blog), dar nu a fost foarte incantat de acesta. Nu ma opresc aici, pentru ca pentru mine a devenit o provocare gatitul acesta vegan si ma straduiesc sa-i pregatesc retete cat mai variate si mai gustoase. Aseasta reteta de parizer am vazut-o pe instagram, postata de Yoyorelala.     Ingrediente: -1 cana linte rosie -1 + 1/2 cana apa fierbinte -1/2 ceapa -1 lingurita praf de usturoi -1 lingurita cimbru -1 lingurita boia afumata -1 lingurita amestec condimente pentru carnati -2 linguri ulei de masline  -4-5 linguri fulgi drojdie inactiva -1 lingura suc de lamaie + -1 + 1/2 cana apa  Inai...

Cremvursti vegani fara gluten

      In week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si textura fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.  Ingrediente: -300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl) -1 felie sfecla cruda -3 linguri faina de naut -2 linguri amidon -1 lingurita sare -1 lingurita boia dulce -1 lingurita piper -1/2 lingurita turmeric -1 lingurita pudra de usturoi -5 linguri sos de soia -2 linguri fulgi de drojdie inactiva Se pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care...