Treceți la conținutul principal

Postări

Tort vegan cu ciocolata si visine

  Am facut-o si pe asta. 😁 Adica tort de post. Nu mi-as fi imaginat vreodata ca am sa fac si torturi de post, dar cum spuneam si alte dati, nevoia te obliga. Si cum Alex al meu e mare amator de ciocolata si prajituri cu ciocolata, trebuie sa ma adaptez cerintelor lui de vegan convins si sa ma sucesc in asa fel incat sa-i pregatesc deserturi "curate". 😀 Pot sa spun ca tortul a iesit foarte bun, atat de bun incat nimeni n-ar fi zis ca e de post, astfel incat poate sta pe orice masa de sarbatoare, fara ca cineva sa sesizeze ca ar fi ceva "in neregula" cu el. 😀 Ingrediente blat: -300 g de făină   -300 ml lapte vegetal -150 g de zahăr pudra -60 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui -50 g de pudră de cacao -1 lingurita bicarbonat de sodiu -1/2 plic praf de copt -1 lingurita otet  + -300 g visine congelate, pe care le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga sucul. Intr-un bol se pun toate ingredientele uscate si se amesteca. Peste ingredientele uscate

Gogosi de post

  Alex a avut pofta de gogosi. "Curate", cum ii place lui sa spuna, de cand a devenit vegan. Adica in opinia lui, "curate" inseamna ca nu contin produse de origine animala. Asadar, am facut pentru prima data, gogosi de post. Surprinzator, au iesit foarte bune, pufoase si s-au mancat aproape toate pe loc.  Au ramas cateva pe a doua zi, dar sigur ca nu mai au acelasi farmec.  O parte din gogosi le-am facut in genul "donuts" cu ciocolata neagra.  De mare ajutor imi este masina de paine, "batranica" deja, pentru ca o am de mai bine de 8 ani, dar inca isi face treaba cu brio. Pentru ca nu prea imi place sa framant aluatul cu mana. 😺 Ingrediente: -500 g faina 000 -100 g zahar -1 varf de cutit sare -300 ml lapte vegetal (cocos, migdale, soia ) -coaja rasa de la o lamaie bio -1 plic zahar vanilat -1/2 fiola esenta de vanilie -50 ml ulei -1 varf de cutit pudra de curcuma -1 plic drojdie uscata  + -ulei pentru prajit -zahar pudra pentru pudrat gogosile -c

Parizer vegan din faina de naut

  De cand Alex a ales stilul de viata vegan, gatitul a devenit o provocare pentru mine si asta in primul rand pentru ca vreau sa ii pregatesc mancaruri cat mai variate, dar care sa si arate bine si sa fie si gustoase, sa inlocuiasca tot ce ii placea inainte de a deveni vegan. Asa am ajuns la acest parizer vegan, din faina de naut, care e foarte gustos si merge perfect la micul dejun. Sigur ca aspectul e aproape identic cu cel al parizerului din comert, gustul insa nu prea seamana. Dar important e ca lui ii place foarte tare. Saptamana trecuta l-am pregatit pentru prima data, exact asa cum l-am vazut aici . Insa la fel ca si in cazul branzei de naut, am modificat reteta si azi l-am facut din nou. De aceasta data a iesit mai bun, mai ferm, cu o textura mai apropiata de cea a parizerului.  Pentru aceasta reteta aveti nevoie de putine ingrediente, timpul de gatire este unul foarte scurt, dar e foarte important sa aveti totul pregatit inainte de a va apuca de prepararea propriuzisa a parize

Mici vegani

  N-am sa va spun ca acesti mici sunt la fel de buni ca aceia originali, dar surprinzator, au miros de mici si sunt chiar buni. Pentru cineva care a adoptat dieta vegana... Si cum eu incerc sa-i pregatesc  lui Alex tot ce stiu ca ii placea inainte de a deveni vegan, am cautat o reteta de mici. Reteta dupa care m-am ghidat e aceasta , doar ca eu n-am adaugat cacao in compozitie. Mi s-a parut aiurea sa pun cacao la mici.  Ingrediente: -100 g granule de soia -200 ml apa clocotita -100 g tofu afumat (cel de la Lidl e foarte bun si ieftin) -50 g faina -1 ceapa rosie -3 catei de usturoi -1 lingurita sare -1/2 lingurita piper -1 lingurita boia de ardei dulce  -1/2 lingurita cimbru uscat -1 lingurita bicarbonat de sodiu Apa clocotita se toarna peste granulele de soia si se lasa deoparte 20 minute. In acest timp, granulele vor absorbi apa, se vor umfla si inmuia. Apoi se pun intr-o strecuratoare, se preseaza cu o lingura sa se scurga surplusul de apa.  Peste granulele de soia se adauga tofu ras

Savarine vegane cu ciocolata

  Savarine cu ciocolata am tot vazut pe facebook si desi m-au tentat la prima vedere, am tot amanat sa le fac. Ei bine, pentru veganul meu, am pregatit savarine cu ciocolata, varianta adaptata pentru vegani. Urmeaza si varianta de dulce, pentru ca au fost foarte bune. Ingrediente: (pentru 12 bucati) -300 g faina -2 linguri cu varf cacao -250 ml lapte de cocos (sau orice alt lapte vegetal) -1 lingura zahar -30 ml ulei de floarea soarelui -putina sare -1 plic drojdie uscata Aluatul pentru savarine se face foarte usor. Se incalzeste putin laptele, se adauga zaharul si drojdia, se amesteca si se lasa sa se umfle cam 10-15 minute.  Apoi se toarna maiaua peste faina amestecata cu pudra de cacao, se adauga uleiul si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul sa creasca o ora, dupa care cu o lingura se repartizea in forme de savarina unse cu unt si tapetate cu faina. Eu am ales forma de silicon, pentru mini gugulufuri. Chiar daca savarinele nu arata precum cele clas