Treceți la conținutul principal

Postări

Sutlac vegan - budinca turceasca de orez cu lapte

  In week-end am pregatit o budinca de orez cu lapte, absolut delicioasa si super cremoasa. Trebuie sa recunosc ca nu sunt fan orez cu lapte. De fapt nu prea imi place orezul de nicio culoare. Dar trebuie sa recunosc ca aceasta budinca mi-a placut foarte tare. Ingrediente: -150 g orez cu bob rotund -400 ml apa -1 l lapte vegetal (am folosit lapte de soya) -150 g zahar (sau mai mult daca va place mai dulce) -40 g amidon (eu am folosit o budinca de vanilie, care de fapt e tot amidon, dar are o culoare mai frumoasa si aroma de vanilie) -1 lingurita esenta de vanilie Mai intai se fierbe orezul in apa, pana cand va absorbi toata apa. Eu l-am fiert in oala Tefal one pot, 10 minute la presiune. Astfel n-am avut niciun stres ca orezul se prinde de vas. :) Separat se amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele cald, apoi se fierbe la foc mic, amestecand in continuu. Cand laptele se infierbanta, adaugam orezul fiert si amestecam bine, apoi fierbem budinca pana incepe sa clocoteasca. Atentie

Tort cu mascarpone vegan si capsune

  Tort cu mascarpone vegan si jeleu de capsune Ingrediente blat: -180 g zahar  -220 ml lapte vegetal -1 lingurita scortisoara -1 lingurita esenta de vanilie -coaja rasa de la o lamaie -60 ml ulei vegetal -280 g faina -1 plic praf de copt Intr-un bol se pune zaharul, uleiul , laptele si vanilia si se amesteca cu un tel. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza ingredientele. Compozitia se toarna intr-o tava de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace blatul timp de 50 minute la 170 C.  Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se taie in trei foi egale. La aceste tipuri de blat vegan este foarte importans sa fie lasate sa se raceasca in forma in care au coapte, si abia apoi sa fie scoase si taiate, pentru ca altfel se vor rupe. Sirop: -150 ml apa -3 linguri zahar -1/2 fiola esenta de vanilie Ingrediente jeleu de capsune -500 g capsuni proaspete (cantarit

Cheesecake vegan cu capsuni

  Acesta e cel mai bun cheesecake vegan ever. Daca nu ma credeti pe cuvant, sper macar pozele sa va convinga.  Pentru crema am folosit tofu natur de la Lidl. De ce de la Lidl? Pentru ca e mult mai ieftin decat cel de la Inedit sau alte marci si diferente nu am observat intre acesta de la Lidl si alte marci mai scumpe. In plus este alb, nu e sarat, nu are niciun gust pregnant, astfel ca sa preteaza la prepararea oricarei retete. Inclusiv la aceasta de cheesecake copt.   Avantajul acestui cheesecake este ca se prepara foarte usor si cu greu va veti da seama ca nu e facut cu branza ci e 100% vegan.  Ce nu mi-a placut, daca se poate spune asa, este ca mi s-a parut prea tare crusta. Aici voi mai experimenta, pentru ca (cred eu) din cauza uleiului de cocos crusta devine mai tare decat as vrea eu. N-am alta explicatie, pentru ca am facut acest cheesecake si in varianta clasica la care am folosit unt si crusta a fost perfecta. Dar mai incerc. Ingrediente crusta: -250 g biscuiti digestivi -80 g

Caprese - Mozzarella vegana

  Aceasta "mozzarella" vegana este una cat se poate de reusita si gustoasa. Atat gustul cat si textura seamana cu cea a mozzarellei . De-a lungul celor doi ani de cand Alex a devenit vegan, am incercat mai multe retete de "branzaturi" vegane si aceasta a ramas favorita.  Reteta e una extrem de simpla si rapida iar rezultatul e unul super bun si reusit. Am pregatit de multe ori aceasta mozzarella, cu diferite tipuri de lapte vegetal.  Ingrediente: -200g lapte vegetal -220g iaurt vegan (cocos am folosit eu) -1 lingura suc de lamaie -50g ulei de cocos -40g amidon -2 linguri fulgi de drojdie inactiva -1lingurita sare Intr-un vas am adaugat mai intai uleiul de cocos si l-am topit. Pentru ca uleiul de cocos la rece se solidifica, este important sa-l topim inainte de a-l folosi la prepararea mozzarellei. Peste ulei am adaugat restul de ingrediente, am omogenizat cu un tel si am pus la fiert la foc mic, amestecand in continuu. In momentul in care compozitia s-a ingrosat ca

Mini strudele cu mere

  Zilele trecute am vazut pe Facebook aceste mini strudele postate pe pagina Retete papa bun .  Pentru ca sunt mereu in cautare de retete de post cu care sa-l rasfat pe veganul familiei, ieri am pregatit aceste strudele senzationale cu mere. Reteta e extrem de simpla si nici nu veti pierde prea mult timp cu ele. Iar rezultatul va fi peste asteptari. Eu am facut aluatul din jumatate din cantitatile postate de Gaby si tot mi-au iesit destul de multe (25 bucati), pentru ca am intins foaia ceva mai subtire si am pus multa umplutura de mere.  Un lucru e sigur, cu acest aluat voi face si strudele cu dovleac si cu visine. Se pot face si cornulete de exemplu cu gem si nuca, rahat sau ce va place.  Ingrediente: -500 g faina -1 praf sare -1 plic drojdie uscata -1 lingura zahar -1 lingurita otet -100 ml ulei -200 ml lapte vegetal caldut (sau apa) + Pasta de faina si ulei pentru uns aluatul -100 ml ulei -5 linguri faina Umplutura: -8 mere curatate si date pe razatoarea mare -1 lingura gris -4 ling

Dubu Jorim, sau tofu in stil coreean

  De cand Alex a devenit vegan, cumpar foarte mult tofu. Si desigur incerc sa il pregatesc in diverse moduri, pentru ca, se stie, tofu e un aliment complet lipsit de gust si nu prea se poate manca asa simplu, fara macar sa fie asezonat cu putin sos de soia, diverse ierburi, ulei de masline.  Astfel ca il prepar in diverse moduri, care mai de care mai gustoase. Foarte bune sunt Chiftelutele din tofu sau acest Tofu marinat la cuptor . Despre acest Cheesecake cu zmeura ce sa va mai spun, decat ca e DELICIOS. Cu greu isi va da seama cineva ca nu e facut cu branza ci cu tofu. Dar am facut si crispy de tofu, absolut delicios. Nu am reteta pe blog, dar cu prima ocazie cand mai gatesc crispy, voi posta si pe blog.  Pentru reteta de azi, m-am inspirat de aici . Ingrediente: -400 g tofu -3 catei de usturoi -2-3 fire ceapa verde -1 lingurita chilli -1 lingura ulei de susan  -60 ml sos de soia -60 ml apa -1 lingura zahar brun sau sirop de artar  Eu folosesc tofu de la Lidl, pentru ca e cel mai